Po dvojročnej pauze sa v Kútoch túto sobotu (8.10.) opäť uskutoční Kúcanský festival jedla.

Kúcanský festival jedla 2017, foto FB Kúty

Festival začína o 11:00 hod. v priestoroch za kultúrnym domom v Kútoch, kde vám miestne organizácie, ale aj ďalší predajci ponúknu špeciality rôznych druhov.

Pripravené budú tradičné jedlá ako sú plnené slivkové gule, držková polievka, pečienky, pečený diviak, poľovnícky jágerek, tatarák, rebrá, palacinky, pečené prasa, gyros, skalické trdlo, rôzne syry a samozrejme dobré víno, káva a mnoho ďalších nápojov a jedál.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Gurmáni budú mať možnosť ochutnať španielsku paellu, ktorú v priamom prenose pripraví šéfkuchár Vojto Artz.

Súčasťou festivalu sú dve súťaže o atraktívne ceny, do ktorých sa môže zapojiť každý, stačí v deň festivalu do 13:30 odovzdať vo vestibule obecného úradu už navarený guláš v množstve 4 litre a sladké lokše v počte 12 kusov. Vyhodnotenie súťaže vyvrcholí o 15:00 hodine vyhlásením víťazov na pódiu za kultúrnym domom. Víťazi si odnesú hotovosť 100 respektíve 50 eur a ostatní súťažiaci budú odmenení vecnými cenami.

Počas festivalu budú sprevádzať ľudové piesne LH Kamarádzi, neskôr country hudba ZMRK a vo večerných hodinách hudobná skupina MD Band. Pre deti je pripravené 9D kino, virtuálna realita omni, heliové balóniky cukrová vata a iné cukrovinky.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota