Ak chcete pomôcť slovenským rodinám v núdzi, máte možnosť. Slovenský Červený kríž a Kaufland SR opäť spájajú svoje sily a znovu organizujú tradičnú celoslovenskú zbierku potravín.

Foto: Redcross.sk

Šancu prispieť budú mať všetci, ktorí si prídu do Kauflandu nakúpiť vo štvrtok (13.10.) Stačí, ak k svojmu nákupu pridajú niektoré z trvanlivých potravín a pri odchode ich odovzdajú dobrovoľníkom zo Slovenského Červeného kríža.

Pre ľudí v núdzi sú vzácne aj tieto trvanlivé potraviny: instantné polievky, cestoviny, ryža, cukor, soľ, múka, krupica, zeleninové, rybacie a mäsové konzervy, strukoviny, kompóty, granko, čaje, olej, trvanlivé mlieko, lekváre, džemy, med, pudingy, keksíky, čokoláda.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Potraviny, ktoré sa v tento deň podarí vyzbierať v malackom Kauflande, uľahčia život rodinám v núdzi v našom meste a regióne. Členovia a dobrovoľníci Červeného kríža z vyzbieraných potravín pripravia balíky pre mnohopočetné rodiny, sociálne slabších, seniorov či ďalších ľudí v sociálnej núdzi (ktorí sa do nej možno dostali nie vlastnou vinou).

Zbierka potravín sa koná po 8. raz, prvýkrát to bolo v roku 2014. To, čo je pre niekoho samozrejmosť, môže byť pre iného vzácnosť.

Informuje mesto Malacky na svojom webe.


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

3D filamenty 2023