Senica v prvom ligovom zápase na domácom ľade už od úvodu hrala aktívne a bola odmenená hneď v 4. minúte, keď sa presadil pred bránou David Jaša.

Nastolené tempo pokračovalo aj naďalej a domáci Hamuliakovo k ničomu nepúšťali. Druhý gól po krásnej akcii pridal Adam Baran, ktorý ťažil z bojovnosti Pavla Kotzmana. V prvej časti dominantná Dukla pridala aj treti gól. Presadila sa prvá formácia domácich a strelou bekhendom spred bránky zvyšoval už na 3:0 Martin Mikolášek. Dukla stále nemala dosť a v 17. minúte pridal ďalší gól do siete Hamuliakova Pavol Kotzman. Skvelý výkon Senice pokračoval a hostia už počas prvej tretiny boli zrelí na uterák. V 19. minúte po krásnej individuálnej akcii aj v ľahu pridal ďalší gól Róbert Mikéska. Aby toho v prvej tretine nebolo málo, 7 sekúnd pred koncom pridal šiesty gól Michael Daniel.

Počas prvej prestávky prišlo k nepríjemnej situácii, keď sa pokazila rolba. Pri neodstránení tejto situácie by prišlo ku kontumácii zápasu, našťastie všetko dobre dopadlo a zápas mohol pokračovať.

Plocha draka Knihy.Zahori

Duklu nevyviedlo z tempa ani dlhšie čakanie na druhu tretinu a pokračovali v aktívnej hre. Jednou z mála šancí hostí bol únik pri presilovke domácich, keď na modrej čiare zlomil hokejku Mikéska. V bránke domácich sa ale vyznamenal nie veľmi rozchytaný Adam Romančík. Nedáš – dostaneš platilo o pár minút, keď sa strelou švihom presadil Ondrej Čagan. V bráne hostí prišlo po tomto góle k výmene brankárov, Mariána Jančara vystriedal Igor Olexa. Exhibícia pokračovala aj naďalej, keď v 30. minúte zvyšoval už na 8:0 po dorážke René Jarolín. Senica o malú chvíľu dostala možnosť tretej presilovej hry v zápase. Do tretice všetko dobre platilo v tomto prípade. Martin Mikolášek pridal svoj druhý gól v zápase, keď umne tečoval strieľanú prihrávku Reného Jarolína a senickým zimným štadiónom sa začalo ozývať desať, desať! V 36. minúte bol vylúčený domáci Kukliš, hostia mali tak možnosť pripomenúť sa Romančíkovi, ktorý v zápase nemal tak veľa práce, ako jeho náprotivok. 39. minúta už priniesla senickými fanúšikmi vytúženú desiatku. Po strele Reného Jarolína nikým nebránený Ľubomír Vaškovič dorazil puk za bezmocného Olexu.

Cez prestávku si diváci na senickom štadióne mohli vychutnať číslo od mladej krasokorčuliarky, majsterky Slovenska Laury Hečkovej.

V poslednej časti sa dlho na gól nečakalo, už po necelej minúte a pol si pred bránou vychutnal gólmana René Jarolín. Za stavu 11:0 tempo trocha opadlo a aj hostia sa dostali do šancí. Hamuliakovo sa napokon čestného gólu dočkalo v 51. minúte, keď puk za chrbát bezmocného Romančika dopravil Niki Jaško. Navyšovanie skóre sa nezastavilo a v 55. minúte strelou švihom pridal svoj tretí gól René Jarolín a skompletizoval tak hetrik. Skóre sa už do konca zápasu nezmenilo, aj vďaka skvelým zákrokom Romančíka Dukla vyhrala zaslúžene 12:1.

HC Dukla Senica – HO Hamikovo Hamuliakovo 12:1 (6:0, 4:0, 2:1)
Góly: 4. Jaša (Baran, Kotzman P.), 7. Baran (Kotzman.P), 14. Mikolášek (Jarolín, Vaškovič), 17. Kotzman P. (Baran), 19. Mikéska, 20. Daniel, 28. Čagan O. (Dolinajec), 30. Jarolín (Vaškovič, Mikolášek), 32. Mikolášek (Jarolín, Vaškovič), 39. Vaškovič (Jarolín, Mikolášek), 42. Jarolín (Čagan O., Mikolášek), 55. Jarolín (Mikolášek, Záviš) – 51. Jaško (Dorotovič)

Počet divákov: 1877

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Romančík A. (Košút) – Mikéska, Čagan O., Kotzman P., Foltýn, Záviš, Kukliš – Vaškovič, Jarolín, Mikolášek – Baran, Jaša, Funtek – Daniel, Konečný, Dolinajec – Heleši, Demjan

HO Hamikovo Hamuliakovo: Jančár (Olexa) – Dorotovič, Sliva, Hochmann, Simon, Špaček, Guldan – Paleček, Jaško, Skalytskyi – Soós, Kratochvíla, Kovačič – Horváth, Olbert, Mazáček.

 

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Bol to zápas, aký sme si predstavovali. Dali sme dva-tri rýchle góly po sebe a tam sa zápas zlomil. Dôležitý bol ale prístup k zápasu, od začiatku sme vedeli, čo chceme hrať, chalani to dodržali a hlavne v hlavách boli nastavení na to, čo potrebujeme, aby sme dnes vyhrali. Výsledok je iba čerešnička na torte.

Radovan Gál, Foto: Timotej Mešťánek


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota