Malacký klub mažoretiek ELLA pokračoval v medailovej žatve aj na majstrovstvách sveta.

Majsterky sveta – miniformácia baton kadet

Tohoročný úspešný príbeh sa akiste začal na tréningu krátko po skončení protipandemických opatrení, no až na súťaži o niekoľko mesiacov neskôr sa ukázalo odhodlanie klubu ELLA aj tým, ktorí dovtedy o mažoretkovom športe možno ani netušili.

Že to bude mimoriadne úspešná sezóna, sme zistili už na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa na prelome mesiacov apríl a máj konali v Hlohovci. Dievčatá si z Fraštáku odniesli za šesť choreografií päť titulov majsteriek SR a jeden vicemajstrovský.

Pálfyovci Knihy.Zahori

5 zlatých a 1 strieborná medaila z majstrovstiev Slovenska znamenali účasť na majstrovstvách Európy v chorvátskom Zadare na začiatku letných prázdnin. V silnej konkurencii získali jedno zlato, dve striebra, dve 4. miesta a jednu 6. priečku. Po majstrovstvách Európy prišla ešte vyššia méta: majstrovstvá sveta, ktoré sa minulý víkend konali opäť v Chorvátsku, tentoraz v hlavnom meste Záhrebe.

Tam sa úspešný príbeh zopakoval, pretože mažoretky ELLA získali fantastický titul majsteriek sveta v kategórii Mini baton kadet. V kategóriách Trio baton kadet, Mini baton junior, Trio baton senior a VF baton junior získali malacké mažoretky titul 1. vicemajster sveta. Po jednej zlatej a štyroch strieborných medailách im len tesne ušiel posledný bronzový kov do zbierky, avšak aj tak to bolo vynikajúce 4. miesto v kategórii Trio baton junior.

ELLA výprava v Záhrebe

Mažoretky ELLA v kategóriách, v ktorých sa zúčastnili na majstrovstvách sveta, porazili všetku slovenskú konkurenciu, čím opäť potvrdili to, čo sme sa dozvedeli už v máji: že na Slovensku sú jednoznačne najlepšie. Po víkende si dievčatá s trénerkou Danielou Bukovskou a manažérkou Martinou Danihelovou môžu povedať, že patria medzi úplnú svetovú elitu v mažoretkovom športe. Blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu Slovenska i Malaciek.

 -jh-, foto: Mažoretky ELLA  


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota