Tri nové autobusy budú v Senici postupne zaradené na linkách už v nasledujúcich dňoch.

Všetky tri autobusy sú nízkopodlažné, čo uľahčuje nastupovanie pre cestujúcich. Nástupná plošina navyše zjednodušuje nastupovanie a vystupovanie aj pre ľudí na vozíku a rodičov s kočíkom.

Vozidlá spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6, ich výbava zahŕňa výkonnú klimatizáciu a moderné elektronické informačné tabule. Všetky tri nové vozidlá disponujú aj GPS zariadením, ktoré v budúcnosti umožní zobrazovanie aktuálnych odchodov na svetelných tabuliach najfrekventovanejších zastávok MHD.

Plocha draka Knihy.Zahori

Sedadlá cestujúcich vo všetkých troch autobusoch sú potiahnuté červenou látkou s vyšitým logom mesta Senica na každom operadle. V interiéri nájdu cestujúci informačné vitríny s plánom liniek MHD Senica, výňatkom z Prepravného poriadku a Tarify MHD. V dvoch väčších autobusoch IVECO Crossway majú sedadlá určené pre dôchodcov a ZŤP kvôli zreteľnému odlíšeniu poťah modrej farby.

„Ak sa má Senica v budúcnosti ďalej rozvíjať, je dôležité, aby kvalitná verejná autobusová doprava vždy patrila k prioritám nášho mesta. Tri nové autobusy sú dôkazom toho, že poznáme potreby Seničanov a v spolupráci s dopravcom vieme zabezpečiť tie najvhodnejšie riešenia,“ povedal Martin Džačovský, primátor mesta Senica.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota