Súčasný predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, ktorý sa opäť uchádza o túto pozíciu, predstavil spolu so 40 kandidátmi na poslancov krajského zastupiteľstva program pod názvom Trnavská župa 2.2.

“Prvá dvojka symbolizuje kvalitatívne novú úroveň spravovania kraja, na ktorú sme ju za uplynulých päť rokov pozdvihli zo stavu zanechaného predchádzajúcim vedením. Druhá dvojka v názve programu odkazuje na volebný rok 2022, ale predovšetkým ňou komunikujeme, že sme pripravení a odhodlaní pokračovať,” informoval TASR Viskupič.

Podľa jeho slov preberal najzadlženejší kraj. “Dlh kraja sme znížili z rekordných 47 percent na 33 percent. Ponúkame konkrétne návrhy na zlepšenia. Mám na mysli ďalšie rozširovanie kapacít sociálnych služieb. Nové zariadenia postavíme v Moravskom Sv. Jáne a na Dobrej Vode. Pristavíme v domovoch sociálnych služieb v Galante, Šoporni aj v Skalici,” informoval Viskupič.

Úplne nové špecializované zariadenie vznikne v Moravskom Svätom Jáne.

Okrem Viskupiča kandidujú v Trnavskom samosprávnom kraji na post predsedu Martin Beluský za ĽSNS, József Berényi za stranu Aliancia, Zdenko Čambal s podporou strán SNS a Smer-SD, nezávislý kandidát Martin Červenka s podporou strany Hlas-SD, nezávislý kandidát Roland Hakszer, Roman Chudý za stranu Život, Zdenko Rosina za Národnú koalíciu/Nezávislí kandidáti, kandidát Hnutia Občan Národ Spravodlivosť Ivan Stanovič a za Republiku Veronika Temňáková.


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota