Na budove Základnej školy (ZŠ) V. Paulínyho-Tótha 32 v Senici dokončilo mesto zateplenie fasády a rekonštrukciu strechy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Rekonštrukcia sa začala v auguste 2021 a zateplenie si vyžiadalo investíciu v objeme viac ako 648.000 eur. “Financovanie rekonštrukcie bolo rozložené a rozpočtované z prostriedkov mesta v rokoch 2021 a 2022. Mohli sme sa uchádzať o dotáciu z Environmentálneho fondu a podarilo sa nám počas realizácie prác získať finančný príspevok v objeme 398.840,76 eura z možných 400.000 eur,” uviedol pre TASR primátor mesta Martin Džačovský.

Macek Knihy.Zahori

Zateplením by mala vzniknúť na škole úspora energií ročne až do výšky 55,71 percenta, čo predstavuje úsporu 18,2 tony emisií skleníkových plynov za rok. V nedávnej minulosti boli v interiéri školy zariadené moderné odborné učebne, zrealizovaná regulácia kúrenia, v exteriéri zas vyrástol športový areál,” doplnil riaditeľ školy Vladimír Šváček.

ZŠ V. Paulínyho-Tótha 32 je treťou zrekonštruovanou školou zo štyroch v meste. Poslednou nezateplenou je ZŠ s materskou školou na Mudrochovej ulici.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota