Krátko pred 7h rannej sa vo štvrtok (5.5.) za Sekulami smerom na Kúty stala dopravná nehoda. V miestach pri “Oširíde” skončili dve autá v priekope. Pri vyťahovaní áut z priekopy zasahovala hasičská jednotka z Kútov.

Ako Zahori.sk informoval hovorca HaZZ Ivan Peťko “Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka HS Kúty, traja príslušníci HaZZ z vozidlom MB Vario. Po príjazde jednotky sa už niektoré osoby z oboch vozidiel nachádzali mimo vozidla. Osoby boli v šoku, ale bez zranení.”.


Berlingo bolo utopené strechou vo vode
Osobné vozidlo Škoda Octavia ostala na kolesách v priekope a pick-up Citroen Berlingo bol prevrátený v priekope na streche. V priekope, kde bol pick-up bolo cca 1m vody a vozidlo bolo utopene strechou dolu. Vodič pick-upu sa dostal z vozidla svojpomocne a bol cely mokrý.

“V oboch vozidlách sa okrem vodičov nenachádzali žiadne iné osoby. Cca 5 min. po príchode jednotky HaZZ dorazila na miesto aj RZP Brodské a odviezla vodiča pick-upu na vyšetrenie do nemocnice v Skalici. Vodičku z Octavie odviezol na vyšetrenie do nemocnice manžel. Po cca 10 min. na miesto dorazila polícia Šastín. Na vozidle Škoda Octavia boli vykonané protipožiarne opatrenia odpojením akumulátora. Z tohto vozidla neunikali žiadne prevádzkové kvapaliny ani PHM.”

“Vozidlo Citroen bolo celou kabínou pod vodou a malo utrhnuté dvere od vodiča. Bolo potrebné vozidlo prevrátiť na kolesa a vytiahnuť z priekopy. Z vozidla boli vytečené prevádzkové kvapaliny a motorový olej. Vozidlo príslušníci HaZZ odpojili od akumulátora a zasypali uniknuté ropné latky Vapexom na vodnej hladine.” dodáva pre Zahori.sk Ivan Peťko.


.

BM: Ustekana sobota