Hádzanári spojeného tímu Stupavy a Malaciek – Záhoráci – po druhý raz a premiérovo doma zvíťazili v novej extraligovej sezóne. V siedmom kole v piatok zdolali v ŠH Malina Topoľčany tesne 35:34.


Takmer tristo divákov v malackej športovej hale sledovalo od začiatku svižný a vyrovnaný extraligový zápas, v ktorého prvom polčase hostia z Topoľčian boli častejšie vo vedení. Záhoráci v tomto stretnutí nemali výrazného ťahúňa, spoľahnúť sa však mohli na tímový výkon. Najlepšími strelcami boli päťgóloví Lazar Ristič, Roman Valachovič a Samuel Kovács. Po štyroch góloch dali Dominik Grich, Milan Dijamantovič a Samuel Valent.

Macek Knihy.Zahori

Záhoráci sa vďaka výhre dotiahli na Topoľčany, ktoré majú rovnako päť bodov. Sú však na prvom nepostupovom mieste do play-off pre horšie skóre. Najbližšie sa predstavia počas „dušičkového“ a volebného víkendu v nedeľu 30. októbra na palubovke lídra súťaže MŠK Považská Bystrica.

Záhoráci Stupava/Malacky – HK Agro Topoľčany 35:34 (16:17)
Zostava Záhorákov: Dario Maslič (Juraj Rybár) – Dušan Frýbert, Milan Dijamantovič (4), Roman Valachovič (5), Robert Baláž (1), Marko Vasovič (1), Lazar Ristič (5), Igor Žunič (2), Samuel Kovács (5), Lukáš Nemčovič, Lukáš Konečný (2), Martin Polča (2), Ladislav Lutonský, Samuel Valent (4), Dominik Grich (4)

M. Binčík/foto: FB Záhoráci


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota