Záhradkársky spolok Kúty v sobotu (22.10.) usporiadal nultý ročník Jesenného festivalu v Stodole Pjekného mjestečka. Cieľom bolo, aby sa stretli záhradkári, povymieňali si semienka, odrezky, rastlinky, ale aj skúsenosti. 

„Keďže je obdobie dušičiek, núkala sa myšlienka vytvoriť niečo pekné z prírodných materiálov na hroby, ale aj dekorácie na dvere našich príbytkov. A tak sme sa dali do príprav, zapojili sme aj deti a výsledok bol príjemne strávený sobotný čas na krásnom mieste, ktoré dýcha históriou,“ hovorí jedna z organizátoriek. 

K pohode na podujatí prispel aj bohatý výber dobrôt v bufete. „Výťažok z bufetu sme odovzdali na rozvoj múzea, stodoly a komunitného centra. Koláče darovali nezištne miestne gazdinky,“ upresňuje organizátorka. 

Záhorácke rádio 2024 01

Deti mali nachystané tvorivé dielne z darov prírody, ale aj senzorický chodníček. Podobné stretnutia a aktivity chcú organizátorky pripravovať pravidelne. „Teší nás, že väčšina návštevníkov odchádzala domov s krásnou dekoráciou, semienkami kvetov a zeleniny a rastlinkami na skrášlenie svojich záhrad,“ uzatvára. 

V záhrade Stodoly Pjekného mjestečka sa už konal swap oblečenia a stretnutie čitateľov pod názvom Literárne dožinky a podobné aktivity plánujú na tomto mieste organizovať naďalej, aby spájali komunity a tým prispievali k rozvoju kultúry v Kútoch.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota