Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba oslavuje opätovné víťazstvo vo voľbách. Post šéfa kraja bude zastávať ďalšie volebné obdobie. Na tlačovej konferencii po sčítaní nadpolovičnej väčšiny hlasov skonštatoval, že výsledky ho prekvapili a vyhlásil sa za víťaza.

“Posledných päť rokov v BSK je príbeh úspešných piatich rokov,” povedal Droba a pripomenul výsledky svojej práce a úspechy kraja vo viacerých oblastiach. Vyzdvihol aj prácu zamestnancov kraja. Poďakoval sa za podporu strane SaS a ďalším, ocenil aj spoluprácu s Progresívnym Slovenskom a stranou Team Bratislava. Poukázal na dobrú spoluprácu aj s ľuďmi mimo jeho strany v rámci kraja. Zároveň avizoval, že aj v úvode tohto volebného obdobia pripraví programový plán pre Bratislavský kraj.

Je hrdý na to, čo sa mu doteraz podarilo urobiť so školstvom v kraji a deklaroval, že to bude priorita aj ďalej. Do budúcna chce pokračovať v riešeniach v doprave. Zabrať podľa neho bude treba v oblasti sociálnych služieb a zdravotníctva, pokračovať chce v práci aj v kultúrnej oblasti. Čo sa týka krajského zastupiteľstva, zatiaľ nepozná celé jeho zloženie. Deklaroval, že poslanci v ňom dostanú rovnakú ponuku na spoluprácu ako v minulom období.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Skonštatoval tiež, že volebná kampaň bola v podstate krátka a niektorých protikandidátov spoznal len nedávno. Myslí si, že jeho protikandidáti zrejme nedokázali presvedčiť voličov, že to s krajom myslia tak vážne. “Nedostal som to zadarmo, ‘odmakal’ som si to za tých päť rokov,” dodal.

Drobovi pogratuloval aj líder SaS Richard Sulík. “Som veľmi hrdý a nadšený takýmto našim nominantom,” povedal a zaželal mu rovnako úspešné ďalšie volebné obdobie.
V Bratislavskom samosprávnom kraji po spočítaní 53,79 % okrskov vzrástol náskok Juraja Drobu (62,18 %) pred Jánom Mažgútom (13,81 %). Vyplýva to z priebežných neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR. Mažgút už priznal porážku v boji o post predsedu BSK a pogratuloval Drobovi. Opätovne zvolený šéf kraja sa mu poďakoval.

Dotazník: Zameraný na zistenie efektov spojených komunálnych a župných volieb do jedného termínu a skúsenosti voličov s týmito voľbami. Môžete vyplniť → TU


.

BM: Kralici