V nedeľu (6.11.) pred polnocou dopravcovia uzavrú diaľnicu D2 z ČR do SR. Informuje o tom Únia autodopravcov Slovenska (UNAS).

UNAS s podporou Asociácie Žltý Anjel Asistance24 oznamuje, že v nedeľu (6.11.) sa členovia a sympatizanti týchto organizácií stretnú o 22:00 hod na parkovisku Kúty -Brodské na Slovenskej strane.

Záhorácke rádio 2024 01

“O polnoci hermeticky uzavrieme celú diaľnicu D2 z Českej republiky na Slovensko na slovenskej strane. Predpokladaná dĺžka štrajku je 24 hodín, ak by sa niečo zmenilo budeme o tom informovať. Podľa najnovších informácií nás cez SMS podporili aj z Česmadu, ale nevieme či nám poskytnú aj techniku. Dovoľujeme si požiadať dopravcov, alebo sympatizantov, ktorý bývajú v okolí Kútov, aby nás prišli podporiť aj so súkromnými vozidlami,” vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska na sociálnej sieti.

UNAS tiež prosí akékoľvek politické strany, aby ich neprišli podporovať.

Ako dôvod štrajku UNAS uvádza dlhodobú šikanu dopravcov Českou políciou a Českou finančnou kontrolou na hlavnom hraničnom priechode do Českej republiky Kúty – Brodské: “Nekonečné rady kamiónov, ktoré sa vytvárajú na území Slovenskej republiky na diaľnici D2 smer ČR sú už neznesiteľné. Naši aj zahraniční dopravcovia čakajú v radách od 6 do 8 hodín bez stravy, zabezpečenia pitného režimu a sociálnych zariadení.”


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota