Po netradičnom štvrtkovom kole pokračovala druhá liga tradičným sobotným kolom.

Foto: Radovan Gál

Druhý zápas za tri dni odohrala Dukla v neďalekom Hamuliakove, kde sa chcela pobiť o plný bodový zisk. Na prvý gól sa však čakalo až do 16. minúty, vďaka bojovnosti a dôrazu pred bránkou sa podarilo dotlačiť puk za chrbát domáceho gólmana Martinovi Mikoláškovi. Na druhý gól sa dlho nečakalo, o dve a pol minúty kombináciu druhého útoku zakončil Michael Daniel. O gól do šatne sa postaral svojim druhým presným zásahom Mikolášek, ktorého strela sa nešťastne odrazila od brankára rovno za jeho chrbát a Dukla tak išla do kabín so sľubným vedením 3:0.

 

V prvej polovici druhej tretiny oba tímy gólovo mlčali, brankári boli pozorní. Dukla sa mohla znova spoľahnúť na svojho gólmana, tentokrát sa medzi tri žrde postavil Adam Romančík, ktorý niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov a pri treťom góle si dokonca pripísal asistenciu. Jediný gól inkasoval v 33. minúte, kedy sa za jeho chrbát dostal puk z hokejky Lukáša Maroša a bolo znížené na rozdiel dvoch gólov.

Plocha draka Knihy.Zahori

To bolo ale zo strany domácich všetko, v tretej časti hry sa dokázali presadiť už len hráči hostí. Trojgólové vedenie vrátil Seničanom peknou strelou z ľavého kruhu David Jaša po presnej prihrávke od Ľuba Vaškoviča. Druhým dvojgólovým strelcom sa stal v 52. minúte Daniel, ktorý využil prihrávku pred bránku znova od Vaškoviča a zvýšil na 5:1. Svoj premiérový zásah v drese Dukly si pripísal v 54. minúte Matej Čulen po strele z ľavého kruhu a skóre zápasu na 7:1 pre Duklu uzavrel dve minúty pred koncom takmer z rovnakého priestoru kapitán René Jarolín.

Aj do Hamuliakova zavítal početný senický fanklub, ktorý si znova zaslúži uznanie a poďakovanie za to, akú atmosféru vytvoril svojmu tímu na zápase mimo domáceho štadióna.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Odohrali sme dobrý zápas, Hamuliakovo ma ihrisko s krátkymi rozmermi, kde sa ťažko hrá pekný hokej, je to najmä o bojovnosti, vyhrávaní súbojov a tlaku do brány. Väčšinu zápasu sme dominovali, najmä v druhej časti bol súper ale nepríjemný. Zvládli sme to a ideme ďalej, všetky zápasy do konca základnej časti už sú dôležité, keďže ich nie je veľa. Fanúšikom ďakujeme, opäť boli perfektní.

HO Hamikovo Hamuliakovo – HC Dukla Senica 1:7 (0:3, 1:0, 0:4)
Góly: 33. Maroš (Gron, Ernst) – 16. Mikolášek (Záviš, Horváth), 18. Daniel (Vaškovič, Jaša), 20. Mikolášek (A. Kotzman, Romančík), 48. Jaša (Vaškovič), 52. Daniel (Vaškovič, Jaša), 55. Čulen (Funtek, O. Čagan), 58. Jarolín (A. Kotzman, Mikolášek)

ZOSTAVY
HO Hamikovo Hamuliakovo: Páleš (Olexa) – Jastrabík, Sliva, Vintr, Furdek, Michalička, Hochmann – Kratochvíla, Jaško, Kovačič – Ernst, Gron, Maroš – Skalytskyi, Olbert, Mazáček

HC Dukla Senica: Romančík (Košút) – Jankovič, Záviš, P. Kotzman, Horváth, O. Čagan, Foltýn – A. Kotzman, Jarolín, Mikolášek – Vaškovič, Jaša, Daniel – Funtek, Konečný, Čulen – Demjan.

Report pripravila Monika Krútá.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota