Dukla v sobotňajšom zápase privítala na svojom ľade priebežného lídra tabuľky – Delikateso Bratislava. Seničania pred týmto zápasom nestratili doma ani bod, rovnako ich súper mal zase 100% úspešnosť na vonkajších klziskách, bolo preto jasné, že jedna z týchto sérii sa skončí.

Foto: Timotej Mešťánek

Oba tímy začali s veľkou motiváciou, čo však viedlo aj k viditeľnej nervozite. Prvý nedovolený zákrok prišiel v 7. minúte, keď po faule na Davida Jašu rozhodca nariedil trestné strieľanie. To však domáci útočník nepremenil a skóre zostalo nezmenené. O necelú minútu na to si Dukla prvýkrát zahrala v početnej výhode po vylúčení Pavešica, ale Krajčovič v bránke hostí zostal neprekonaný. Rovnako tak jeho náprotivok Košút nepripustil využitie presilovky hosťujúcim hráčom po treste pre Daniela. Ďalšie dva fauly hráčov z Bratislavy znamenali v polovici tretiny presilovku o dvoch hráčov v prospech Dukly, táto veľká príležitosť ale takisto neskončila gólom. Ten prišiel až v 17. minúte, paradoxne v oslabení, keď Róbert Mikéska v úniku peknou prihrávkou našiel pred bránkou Reného Jarolína a ten nekompromisne zavesil.

Foto: Timotej Mešťánek

Druhá tretina začala znova faulom a nariadeným trestným strieľaním, možnosť napraviť si reputáciu dostal opäť Jaša, ale ani na druhý pokus nebol úspešný. Zastúpil ho však v 28. minúte Ondrej Čagan, ktorý presne zakončil po peknej prihrávke od Mária Konečného. Rovnaký strelec sa tešil z úspešného zakončenia aj o takmer 10 minút neskôr, keď puk po strele jedného z domácich obrancov Krajčovič vyrazil len pred seba, a tam už pohotovo zareagoval Čagan a zvýšil na 3:0.

Foto: Timotej Mešťánek

Na začiatku tretej časti hry prišla ďalšia gólová radosť, keď sa v oslabení do brejku dostal Ľubomír Vaškovič a Dukla v náročnom a vypätom stretnutí viedla už o 4 góly. Nádej na plný bodový zisk držali hráči Dukly nielen vďaka bojovnému a obetavému výkonu hráčov v poli, ale aj vďaka už tradične výbornému výkonu brankára. Samuel Košút pochytal v tomto zápase takmer všetky strely súpera, radosť z čistého konta mu pokazil až v 53. minúte v početnej výhode Tibor Varga. Aj napriek tomu si však domáci gólman po tomto zápase zaslúžene odnáša gumácku čapicu za najlepšieho hráča zápasu.

Senická Dukla sa po tomto zápase dostala na priebežné prvé miesto tabuľky skupiny Západ a vezie sa na víťaznej 3-zápasovej vlne, ktorú môže predĺžiť už najbližšiu sobotu v Partizánskom.

Macek Knihy.Zahori

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Mužstvo sa vyhecovalo k výkonu, aký sa často nevidí, neskutočný tímový výkon aj v oklieštenej zostave po zraneniach. Hral sa tvrdý zápas, ale škaredých zákrokov bolo málo. Pri zraneniach išlo skôr o nešťastnú náhodu, mrzí nás to samozrejme, ale to je hokej. Tréneri ďakujeme hráčom, ďakujeme divákom. Teší nás, že máme takéto návštevy a to je záruka, že každý ide naplno, chalani nič nevypustia.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Pred každým zápasom apelujeme na to, aby sme neboli zbytočne vylučovaní, hlavne za oplácanie. Dnes bohužiaľ bolo vylúčených aj na dva zápasy. Ale aj také zápasy sú, chalani hrali oslabenia veľmi dobre.

HC Dukla Senica – HK Delikateso Bratislava 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Góly: 17. Jarolín (Mikéska), 27. O. Čagan (Konečný, Čulen), 36. O. Čagan (Lopuchovský, Konečný), 42. Vaškovič (Jaša, P. Kotzman) – 53. Varga (Pavešic, Daráš)
Počet divákov: 2043

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Košút (Romančík) – Jankovič, Mikéska, P. Kotzman, O. Čagan, Fian, Lopuchovský, Foltýn – A. Kotzman, Jarolín, Mikolášek – Vaškovič, Jaša, Daniel – Funtek, Konečný, Čulen – Baran
HK Delikateso Bratislava: Krajčovič (Friedl) – Černák, Pavešic, Burian, Ketner, Petrinec, Párička, Mihalko, Verčík – Bednarič, Daráš, Varga – Kormúth, Fábry, Lantoš – Abaffy, Novosedlík, Pisarovič – Čech, Sivík, Sárossy.

Report pripravila Monika Krutá.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota