Známa dvojica hercov pre deti Fifo a Vierka predstaví ďalšie interaktívne predstavenie s názvom „Stratená zima“. Tento krát v úplne novučičkej verzii a to podľa rovnomenného CD s audio rozprávkou.

Predstavenie pripravili po troch rokoch od poslednej premiéry. Nové krásne farebné pozadia a kulisy dodajú rozprávke úplne nový šat spolu s ďalšou novinkou. Na scéne sa objaví i nový herecký kolega, známy moderátor a herec Juraj Lörincz. Predstaví sa v úlohách králika, kapríka, kohútika a napokon i s veľkou bábkou princa Mrazíčka. Taktiež pribudli nové kostýmy zvieratiek, ktoré navrhla Vierka a úžasná dvorná krajčírka Fifa a Vierky, Michaela Petrovičová, všetko zrealizovala a upravila podľa jej predstáv.

Vyvrcholením novej úpravy predstavenia bude KRST CD s audio rozprávkou „Stratená zima“, ktoré tak oficiálne uvedú do života. Po jej skončení čaká deti fotenie a autogramiáda. Audio rozprávka je obohatená o veselé piesne ako: Vierka a Fifo, Čarovná kniha, HOP, Počítame, Plávam, Farby, Kikirikí, Abeceda, Čaro zimy – autorkou je Vierka Šusteková.

Macek Knihy.Zahori

Postavy v rozprávke stvárnili a naspievali známe osobnosti ako napríklad herec a spevák Juraj Bača „Princ Mrazíček“, moderátor a herec Juraj Lörincz „Kohútik Andrej a Králik Boris“, hudobník a skladateľ Tamás Belicza maďarského pôvodu „maďarský Kaprík Tomi“ a taktiež nahral basgitaru do všetkých skladieb, tak ako aj hudobník a skladateľ Peter Kavický „škriatok Špinko“, elektrická a akustická gitara vo všetkých skladbách. Úlohy rozprávača sa zhostila herečka Ľuboslava Pavesková, ktorá Vás prevedie celou rozprávkou až do samého konca. Ďalšími hosťami, ktorí sa podieľali na hudbe sú Roman Ziaťko – dobro a Richard Banský – bicie, perkusie, Jaro Žigo-sample a zvuk.

Na CD nájdete i detských spevákov a hercov: Kajko Hladký, Erika Olahová, Andrejka Závodná , Erik Vepy, Vaneska Volníkova , Richard Žúrek , Karin Tomanová, Peťko Fiala, a Emmka Butašová.

Scenár a celkový dizajn CD vytvorili autori Martin Filip a Vierka Šusteková.

Predstavenie Stratená zima v novej podobe odpremiérujú 10.12: o 17:00 v Dome kultúry Senica – tanečná sála. Vstupenky si môžete zakúpiť v Infosene alebo na stránkach MsKS Senica. Vstupné 6 €.


.

BM: Kralici