Priebežný líder tabuľky, Dukla Senica, sa v 11. kole predstavil na ľade posledného Partizánskeho.

Súboj prvého s posledným sa často javí ako jednoznačná záležitosť, takéto zápasy však môžu byť zradné. To sa potvrdilo aj v tomto prípade, kedy Senica ku koncu zápasu doplatila na stratu koncentrácie až tromi inkasovanými gólmi.

Úvod zápasu však mali hráči Dukly výborný, do vedenia sa dostali už v 6. minúte, keď Michael Daniel krásnym blafákom oklamal Gašparoviča. O dve minúty zvýšil náskok hostí presnou strelou do vinkla Ľubomír Vaškovič. V 13. minúte už to bolo o tri góly, keď sa v oslabení do úniku dostalo duo Mário Konečný – Ľubomír Vaškovič, keď Konečný pekne našiel Vaškoviča, ktorý mohol v dobrej šanci sám skórovať, nezištne však vrátil naspäť Konečnému a ten už nemal najmenší problém prekonať Gašparoviča. Dukla išla napokon do kabíny s dvojgólovým vedením, domácim sa podarilo minútu a pol pred koncom tretiny znížiť po chybe v obrane hostí zásluhou Libora Káčera.

Druhá časť hry sa niesla skôr v znamení vylúčení než presných zásahov, v 25. minúte pod sprchy predčasne putoval Konečný, ktorý za nešťastné seknutie dostal trest 5 minút + do konca zápasu. Oba tímy mali v presilovkách viacero šancí, ale využitá bola až tá senická v 36. minúte, kedy strelu Mateja Čulena pred brankárom tečoval svojim premiérovým zásahom Kristián Včelka.

Takmer celú tretiu tretinu celý tím hostí na čele s brankárom Romančíkom nielen zodpovedne bránil vedenie, ale ešte sa im ho podarilo aj výrazne navýšiť. Piaty gól do siete Iskry a zároveň prvý v drese Dukly pridal po dorážke pred bránkou Peter Horváth. Ďalším strelcom, ktorý si túto sezónu otvoril gólový účet, bol Lukáš Dolinajec, po ktorého nahodení sa puk aj s dávkou šťastia odrazil od domáceho obrancu za chrbát brankára Gašparoviča. Gólostroj Dukly uzavrel v 54. minúte René Jarolín po peknej prihrávke od Mateja Čulena. Vyzeralo to na jednoznačnú záležitosť, ale za vysokého stavu 7:1 pre hostí prišla strata koncentrácie a zaváhania v obrane, čo domáci hráči patrične využili. Tromi rýchlymi gólmi v priebehu 5 minút dokázali stav stretnutia znížiť na 4:7, no aj napriek tomuto výpadku Dukla dotiahla zápas do víťazného konca, z Partizánskeho si odváža plný bodový zisk a naďalej vedie tabuľku skupiny Západ.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Dnes sme si išli pre povinné 3 body, to sme aj splnili, ale predvedená hra nebola hodná sily tohto tímu. Mali sme síce aj dobré momenty, ale to je málo. Napriek tomu, že som dostal tú česť odovzdať gumácku čapicu, nenašiel som hráča, ktorý by si ju zaslúžil. Musím však povedať, že aj také zápasy sú, treba sa z nich poučiť. Všetko zlé je na niečo dobré, sme na víťaznej vlne a to je pre nás hlavné.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Do zápasu sme vstúpili koncentrovane, presne ako sme chceli. Strelili sme pekné a zaslúžené góly, no akonáhle bolo rozhodnuté o víťazovi, sme sa uspokojili a hrali sme hokej, s ktorým nemôžeme byť spokojní. Ideme ďalej, čaká nás Púchov a vieme, o čo hráme.

HK Iskra Partizánske – HC Dukla Senica 4:7 (1:3, 0:1, 3:3)

Góly: 19. Káčer (K. Greždo, Horňák), 55. Školka (Gašparovič, A. Grežďo), 58. Peniaška (Školka), 59. Káčer (Gergel, K. Grežďo) – 6. Daniel (P. Kotzman, Konečný), 8. Vaškovič, 13. Konečný (Vaškovič, Lopuchovský), 36. Včelka (Čulen, Lopuchovský), 47. Horváth (Vaškovič, Šišolák), 51. Dolinajec, 54. Jarolín (Čulen, A. Kotzman)
Počet divákov: 326

ZOSTAVY
HK Iskra Partizánske: M. Gašparovič – Ďurech, Klepanec, Paduch, Ondruška, Horňák, Božik, Smatana – Káčer, K. Grežďo, Gergel – Peniaška, Školka, J. Gašparovič – Magát, Lunter, A. Grežďo.
HC Dukla Senica: Romančík – O. Čagan, Lopuchovský, P. Kotzman, Horváth, Foltýn, Rapant – A. Kotzman, Jarolín, Dolinajec – Vaškovič, Konečný, Daniel – Baran, Včelka, Šišolák – Čulen, Heleši

Celkové – Základná časť skupina A (Základná časť)

Tím Z V Vp Pp P Skóre B
1 HC Dukla Senica HC Dukla Senica 10 7 0 0 3 53:27 21
2 HK Detva HK Detva 9 6 0 2 1 40:28 20
3 HKM Rimavská Sobota HKM Rimavská Sobota 9 6 0 0 3 47:25 18
4 MŠK Púchov MŠK Púchov 10 6 0 0 4 53:39 18
5 HK Delikateso Bratislava HK Delikateso Bratislava 9 5 1 0 3 36:30 17
6 HO HAMIKOVO O.Z Hamuliakovo HO HAMIKOVO O.Z Hamuliakovo 9 1 1 0 7 23:60 5
7 HK Iskra Partizánske HK Iskra Partizánske 10 0 0 0 10 27:70 0

.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota