Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách na základe získaných informácií z operatívno-pátracej činnosti vykonali za účasti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave v sobotu (3. 12.) domovú prehliadku rodinného domu v Plaveckom Štvrtku pod názvom Senzor. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

“V dome obvineného 48-ročného S. Z., ktorý ako zamestnanec jednej zo spoločností v logistickom areáli Lozorno počas pracovnej zmeny v rôznych intervaloch odcudzil dokopy 300 kusov radar senzorov zn. Bosch (do vozidiel Porsche Cayenne), našli finančnú hotovosť vo výške 2400 eur a 24 kusov radar senzorov,” uviedla Šimková. Odcudzené radary následne po skončení pracovnej zmeny vynášal z objektu vo vopred prichystanom ruksaku a ukrýval ich vo svojom dome.

Šimková uviedla, že spolupáchateľ 41-ročný R. K. radary od 48-ročného S. Z. vykupoval za 50 eur jeden kus a ten ich ďalej predával 32-ročnému L. G. za cenu 100 eur kus. “Získané peniaze si 41-ročný R. K. spolu so 48-ročným S. Z. delili,” povedala bratislavská krajská hovorkyňa.

Macek Knihy.Zahori

Celková výška škody, ktorá bola spôsobená spoločnosti, v ktorej obvinený 48-ročný S. Z. pracoval, je viac ako 34.761 eur. “V prípade 48-ročného S. Z. začal vyšetrovateľ trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za pokračovací zločin krádeže a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Pri preukázaní viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,” uviedla Šimková.

V prípade 41-ročného R. K. a 32-ročného L. G. začal vyšetrovateľ trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za zločin legalizácie výnosu z trestnej činnosti spáchaného formou spolupáchateľstva. Obom páchateľom pri preukázaní viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.


.

BM: Ustekana sobota