Predposledný domáci zápas Dukly v tomto roku sľuboval kvalitné výkony z oboch strán. Vrch tabuľky skupiny Západ je veľmi vyrovnaný, prvú Duklu a štvrtý Púchov delili pred stretnutím len 3 body, išlo teda o dôležitý zápas o priamy postup do play-off.

Foto: Timotej Mešťánek

Už po dvoch minútach hry sa domáci dostali do početnej nevýhody po vylúčení Konečného, napokon to však nevýhoda nebola, keďže po úniku skóre otvoril David Jaša. Druhým gólom rozjasal početnú divácku kulisu na senickom štadióne Róbert Mikéska, keď presne namieril pod Hrušíkovu lapačku. Dvojgólové vedenie ale domácim dlho nevydržalo, tesne po skončení presilovej hry Košúta v domácej bránke prekonal David Maniaček.

Druhá dvadsaťminútovka mala podobný gólový priebeh ako prvá. Na rozdiel dvoch gólov v prospech Dukly upravil stav v 29. minúte Ľubo Vaškovič, ktorého pred bránkou krásne našiel Jaša. Kvalitná spolupráca druhého útoku priniesla aj štvrtý gól v sieti Púchova, svoj druhý gól v zápase pridal Vaškovič. Necelú minútu pred koncom tretiny ale Košút druhýkrát kapituloval, na 2:4 z pohľadu hostí znížil Tomáš Hajský.

Foto: Timotej Mešťánek

Na začiatku tretej časti hry stále nebolo o ničom rozhodnuté, v 47. minúte však prišla chyba na strane Púchova, keď po faule na Michaela Daniela v jednoznačnej šanci rozhodca nariadil trestné strieľanie. Daniel sa na nájazd vybral odhodlane, najprv naznačil strelu, no Hrušíka nakoniec prekonal šikovným blafákom. Brankár hostí bol opäť prekonaný o ďalšie 4 minúty, keď puk za jeho chrbát na dvakrát dostal kapitán René Jarolín. Aj napriek dobrému výkonu Samuela Košúta v domácej bránke sa podarilo Púchovčanom pridať tretí gól, druhýkrát v zápase sa presadil Hajský. K zdramatizovaniu zápasu však neprišlo, hoci sa hostia ešte odhodlali k hre bez brankára. Toto rozhodnutie ale potrestal premiérovým zásahom v drese Dukly Marko Lopuchovský a uzavrel skóre zápasu na konečných 7:3.

Foto: Timotej Mešťánek

Poďakovanie patrí nielen celému tímu za obetavý a tímový výkon, ale aj početnej diváckej kulise, ktorá, aj s pomocou fanúšikov Púchova, vytvorila na štadióne opäť skvelú atmosféru. Dukla si touto výhrou zabezpečila miesto v TOP3 skupiny Západ a zároveň priamy postup do play-off. Posledný zápas pred Vianocami odohrá Senica proti Detve v sobotu, 17. 12. o 18:00.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Dnes sme privítali podľa mňa najlepšieho súpera na našom štadióne. Púchov hral rýchly, technický a moderný hokej a je pre mňa prekvapením, že sa nedostane do prvej trojky. U súpera sme zaslúžene prehrali, dnes sme pred našimi divákmi predviedli lepší výkon, a aj keď nám súper viackrát zavaril, využili sme jeho zaváhania v obrane a pripísali si veľmi dôležitú výhru. Ďakujeme fanúšikom, ako nám pomáhajú, ťahajú nás za víťazstvami.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Vedeli sme, že nás čaká dôležitý, 6-bodový zápas, ktorý chlapci nakoniec zvládli. Musím ale povedať, že tu hralo zatiaľ najlepšie mužstvo, ktoré to dokázalo aj na ľade. V určitých častiach zápasu bol Púchov lepší, ale hokej sa hrá na góly, a tých sme dali viac my. Stále máme však na čom pracovať, ľahkého súpera už mať nebudeme.

HC Dukla Senica – MŠK Púchov 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)
Góly: 4. Jaša (Vaškovič), 13. Mikéska (Šišolák), 29. Vaškovič (Jaša, Daniel), 31. Vaškovič (Jaša, Daniel), 48. Daniel, 52. Jarolín (Mikéska, Baran), 59. Lopuchovský (Šišolák, Jarolín) – 18. Maniaček (Deneš, Minárik), 40. Hajský (Kopáč), 55. Hajský (Kopáč)

Počet divákov: 2212

ZOSTAVY
HC Dukla Senica – Košút (Romančík) – O. Čagan, Mikéska, P. Kotzman, Horváth, Lopuchovský, Rapant, Foltýn, Ondráš – A. Kotzman, Jarolín, Šišolák – Vaškovič, Jaša, Daniel – Čulen, Včelka, Konečný – Baran, Dolinajec
MŠK Púchov – T. Hrušík – Brňák, Pobežal, Hajas, Hudík, Haluška, Scheuer, Imrich, Mavrin – Deneš, Minárik, Maniaček – Luhový, Šedivý, Kanaet – Kopáč, Ladecký, Hajský – Lapin, Komloš, Turan.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota