Fakultná nemocnica AGEL Skalica  výrazne postúpila v kvalite poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Podľa každoročného rebríčka hodnotenia INEKO v ankete o najlepšiu nemocnicu roka si oproti vlaňajšku výrazne polepšila a v kategórii všeobecné nemocnice sa dostala z 19. na 13. miesto s celkovým počtom bodov 55.

Hodnotiacimi ukazovateľmi boli  – kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, skúsenosť, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť. Najviac bodov, až 83, získala nemocnica za Index transparentnosti, čo je 20 konkrétnych indikátorov transparentnosti vo vzťahu k verejnosti.

,,Som veľmi rád, že napriek veľmi ťažkému obdobiu pandémie, problémom s nedostatkom zdravotníkov sme v hodnotiacom rebríčku postúpili. Našou snahou je priniesť rozvojové projekty,  vyjsť v ústrety tak pacientom z regiónu ako aj našim zamestnancom. Hodnotenie je veľkou motiváciou pre nás všetkých pokračovať v tejto neľahkej práci ďalej,“ uviedol riaditeľ skalickej nemocnice Ing. Marián Juruš.

Ako sa uvádza v stanovisku INEKO, zaujímavosťou je, že ani dva ťažké roky pandémie nezhoršili v dotazníkoch poisťovní reportovanú spokojnosť pacientov. Ba práve naopak, spokojnosť pacientov kontinuálne rastie. Hospodárenie nemocníc sa medziročne zlepšilo. Jedným z vysvetlení môže byť tiež skutočnosť, že objem zdrojov nemocníc od zdravotných poisťovní rástol aj napriek v dôsledku koronavírusu zníženým počtom výkonov, a teda aj nákladov na materiál, lieky, energie a pod.

Skalická nemocnica je od 8. decembra 2020  členom skupiny AGEL, aktuálne zamestnáva cca 600 zamestnancov a pokrýva spádovú oblasť 110 tisíc  obyvateľov.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota