V poslednom zápase pred Vianocami a zároveň v poslednom zápase základnej časti privítala vedúca Dukla tabuľkového suseda z Detvy.

Foto: Timotej Mešťánek

Stretnutie bolo po celý čas pomerne vyrovnané, o čom svedčí nielen výsledné skóre, ale aj počet striel. Začiatok zápasu sa niesol v znamení viacerých vylúčení, ale prvý gól padol v rovnovážnom počte hráčov, keď v 15. minúte skóre otvoril hosťujúci Marek Chamula a Dukla musela doťahovať náskok súpera. Na vyrovnanie sa ale dlho nečakalo, domáci sa dočkali už v 19. minúte, keď hosťujúcu obranu šikovne oklamal David Jaša, luxusnou prihrávkou našiel prenikajúceho Michaela Daniela a ten už nemal problém zakončiť do odkrytej bránky.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Druhá dvadsaťminútovka začala podobne ako prvá, vylúčenie hosťujúceho Zorvana ale Seničania nepotrestali. Naopak, puk z vlastnej siete musel vyťahovať Romančík v 27. minúte, keď sa v zmätku pred bránkou najlepšie zorientoval Kirill Domaev a upravil na priebežných 2:1 pre Detvu. Dukla dostala veľkú príležitosť na vyrovnanie po dvoch vylúčeniach detvianskych hokejistov v priebehu pol minúty, presilovka 5 proti 3 síce zostala nevyužitá, ale tú o jedného hráča sa domácim podarilo využiť. Po viacerých dobrých príležitostiach sa napokon úspešne podarilo zakončiť Davidovi Jašovi a bolo opäť vyrovnané.

Foto: Timotej Mešťánek

Tretia časť hry bola bez vylúčení, oba tímy zbytočne neriskovali a hrali pozorne, takisto obaja gólmani – Romančík aj Križan – niekoľkokrát podržali svojich spoluhráčov. Presný zásah prišiel až ku koncu tretiny, keď v 57. minúte využil svoju rýchlosť znova David Jaša a Dukla prvýkrát v zápase viedla. Dlho sa však z vedenia netešili, o minútu svojim druhým gólom v zápase vyrovnal na 3:3 Kirill Domaev a riadny hrací čas teda víťaza nepriniesol.

V predĺžení sme takisto meno víťazného tímu nespoznali a tak prišli na rad samostatné nájazdy. Za Duklu boli prvými dvoma úspešnými strelcami Ľubo Vaškovič a David Jaša, rozhodujúci samostatný nájazd si pripísal Michael Daniel a v bránke opäť podržal Adam Romančík, ktorý pustil za svoj chrbát iba jeden puk. Dukla tak strávi vianočnú pauzu na prvom mieste v tabuľke a bude čakať na rozlosovanie zápasov do nadstavby.

Foto: Timotej Mešťánek

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Dnešný súper Detva má veľmi dobre vyskladaný tím, spája skúsenosť s mladosťou a v nadstavbe, resp. play-off budú určite výborní. S Križanom v bránke, ktorý im dodáva istotu, sú na druhú ligu naozaj kvalitný tím. Súper dnes veľmi dobre bránil stredné pásmo, nedostávali sme sa k príležitostiam ako v iných zápasoch. Na druhej strane sme pretlačili nie ľahký zápas a urvali dva body, ktoré sa rátajú. Môj názor je, že sme sa s Detvou dnes nestretli naposledy.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Proti Detve nás čakal zápas o prvé miesto. Aj keď sme ho zvládli až po nájazdoch, strata bodu ma veľmi mrzí. Dnes to bol zápas chalani verzus Križan. Detva v podstate nič neukázala, ale majú Karola a to je 80% ich úspechu. Góly, ktoré dali, boli bohužiaľ po našich chybách. Zostali sme však doma neporazení, za to chcem samozrejme poďakovať nielen chlapcom, ale aj našim fanúšikom, ktorí boli a sú neskutoční. Všetkým prajem krásne prežitie vianočných sviatkov.

HC Dukla Senica – HK Detva 4:3 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:0)
Góly: 19. Daniel (Jaša, P. Kotzman), 35. Jaša (Vaškovič, Mikéska), 57. Jaša (Vaškovič, Horváth), rozhodujúci s.n. Daniel – 16. Chamula (Benko, Zorvan), 27. Domaev (Srnka), 58. Domaev (Pohanka, Srnka)
Počet divákov: 2152

ZOSTAVY

HC Dukla Senica – Romančík (Košút) – O. Čagan, Mikéska, P. Kotzman, Horváth, Lopuchovský, Rapant, Foltýn – A. Kotzman, Jarolín, Čulen – Vaškovič, Jaša, Daniel – Baran, Konečný, Dolinajec
HK Detva – Križan (Čiliak) – Benko, Andersons, Pohanka, Balciar, Gábor, Španko – Zorvan, Koniar, Chamula – Domaev, Srnka, Buda – Forgáč, Heckl, Koniar.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

Trnavské rádio Tak akorát 2024