Spoločnosť ARRIVA Trnava zaradila do prevádzky 3 nové autobusy, ktoré budú voziť cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v okrese Senica.

Ide o najmodernejšie autobusy SOR ICN 10,5 s dĺžkou 11 m a kapacitou 38 miest na sedenie a 42 miest na státie, ktoré spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou prímestských autobusov SOR majú prepracovaný dizajn karosérie, čelnej masky a inovovaný interiér.

Všetky autobusy sú čiastočne nízkopodlažné a vybavené plošinou, ktorá uľahčuje nastupovanie aj pre cestujúcich na vozíku a rodičov s kočíkom. Ich výbava zahŕňa výkonnú klimatizáciu s funkciou kúrenia, USB zástrčky na dobíjanie mobilných zariadení, bezdrôtové WiFi pripojenie a moderné elektronické informačné tabule. Všetky nové vozidlá disponujú aj GPS zariadením a kamerovým systémom pre zvýšenie bezpečnosti cestujúcich.

Plocha draka Knihy.Zahori

Nové autobusy boli zadelené na dopravné strediská ARRIVA v Trnave (3 vozidlá), Piešťanoch (4 vozidlá), Senici (3 vozidlá) a Hlohovci (1 vozidlo) a obslúžia minimálne 25 liniek prímestskej dopravy.

„Záleží nám na tom, aby obyvatelia Trnavského kraja mohli využívať takú verejnú dopravu, ktorá je komfortná, moderná a bezpečná. Preto v spolupráci s dopravcom neustále obnovujeme vozidlový park, aby bola prímestská autobusová doprava skutočne atraktívnou alternatívou voči osobným automobilom. Navyše, od Nového roka zavádzame zonáciu kraja aj predplatné cestovné lístky (PCL), čo znamená, že cestujúci budú v našom kraji cestovať ľahšie a výhodnejšie. O tejto novinke nájdete všetky potrebné informácie na www.cestujlahko.sk,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

 


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota