Spoločnosť ARRIVA Mobility Solutions bude počas najbližších dvoch rokov poskytovať mestskú autobusovú dopravu v meste Malacky. Prvý autobus vyrazil do služby už dnes ráno o 5:45.

Na základe zmluvy, ktorú podpísali viceprimátor Milan Ondrovič a generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Mobility Solutions Peter Sádovský spolu s finančným riaditeľom Martinom Mičietom, bude ARRIVA od pondelka 9. januára 2023 až do konca roku 2024 prevádzkovať všetky 3 linky autobusovej dopravy v Malackách.

Cestujúci budú mať k dispozícii 3-dverové nízkopodlažné (low-entry) autobusy SOR 9,5 s kapacitou 27 miest na sedenie a 48 miest na státie. Všetky vozidlá sú vybavené aj klimatizáciou a elektronickými informačnými tabuľami.

Záhorácke rádio 2024 01

„V rekordne krátkom čase sa nám podarilo nájsť také riešenie, ktoré zabezpečí fungovanie verejnej dopravy v našom meste a zároveň vytvorí priestor pre zodpovednú prípravu verejnej súťaže na poskytovateľa mestskej autobusovej dopravy od roku 2025,“ zdôraznil Milan Ondrovič.

„V spoločnosti ARRIVA veľmi dobre poznáme potreby aj možnosti slovenských samospráv v oblasti prímestskej, ale aj mestskej verejnej dopravy. Vďaka tomu sme dokázali pripraviť kvalitnú ponuku dopravných služieb na mieru aj pre mesto Malacky,“ uviedol Peter Sádovský.


.

BM: Ustekana sobota