Vyše milión eur použije mesto Malacky na výstavbu pešieho námestia v centre mesta a sumou 300 tisíc eur bude podporená výstavba nového pešieho a cyklistického koridoru pred aktuálne stavanou športovou arénou.

Pešie námestie v centre Malaciek

“V tomto priestore chceme vysadiť aj novú stromovú alej medzi Pezinskou ulicou a Zámockým parkom, čo celej lokalite veľmi pomôže,” informuje primátor mesta Malacky Juraj Říha.

Samotná výstavba športovej arény napreduje. Po dokončení základov sa začne odlievať železobetónový skelet a následne na jar budú montované konštrukcie oboch hál.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Primátora Malaciek pochválil statusom bratislavský župan Juraj Droba, “je veľmi dobre vidieť, ktorý primátor či starosta je na správnom mieste a maká pre ľudí.”

Pešie námestie v centre Malaciek

“Sám viem, že keby sme boli pasívni a robili len s naším rozpočtom, veľa vody v kraji nenamútime. Preto bojujeme o eurofondy a vážim si, ak to robia aj kolegovia z miest a obcí. Šikovného primátora majú aj Malacky, mesto sa mení na nepoznanie. Len v tomto roku implementuje projekty za 6,5 milióna európskych peňazí,” dodáva Juraj Droba.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024