Skalickí policajti namerali vo štvrtok (12.1.) krátko po obede auto Audi na hlavnej ceste I/2 za Gbelami v smere na Kúty. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Policajný radar zachytil vodiča s českým evidenčným číslom pri rýchlosti 166 km/h. Meranie vykonali policajti formou objektívnej zodpovednosti, to znamená, že pokuta príde vodičovi v najbližších dňoch poštou.

Polícia upozorňuje že druhou najčastejšou príčinou vážnych nehôd je práve neprimeraná rýchlosť jazdy zo strany vodiča. Okrem tragických následkov sú tu doživotné následky na zdraví spolucestujúcich, chodcov a cyklistov, ktorým sa po nehode zmení zásadne kvalita života k horšiemu.

Zvyšovať bezpečnosť na cestách nie je prioritou len polície. Nákup nových stacionárnych radarov neavizuje len vedenie polície ale aj jednotlivé samosprávy. Očakáva sa, že v priebehu roka pribudnú na vytypovaných miestach nové radary a ak vodič prekročí rýchlosť, pokuta mu formou objektívnej zodpovednosti príde aj od jednotlivých samospráv naprieč celým Slovenskom.


.