Skalickí policajti namerali vo štvrtok (12.1.) krátko po obede auto Audi na hlavnej ceste I/2 za Gbelami v smere na Kúty. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Policajný radar zachytil vodiča s českým evidenčným číslom pri rýchlosti 166 km/h. Meranie vykonali policajti formou objektívnej zodpovednosti, to znamená, že pokuta príde vodičovi v najbližších dňoch poštou.

Tulaj december 2023

Polícia upozorňuje že druhou najčastejšou príčinou vážnych nehôd je práve neprimeraná rýchlosť jazdy zo strany vodiča. Okrem tragických následkov sú tu doživotné následky na zdraví spolucestujúcich, chodcov a cyklistov, ktorým sa po nehode zmení zásadne kvalita života k horšiemu.

Zvyšovať bezpečnosť na cestách nie je prioritou len polície. Nákup nových stacionárnych radarov neavizuje len vedenie polície ale aj jednotlivé samosprávy. Očakáva sa, že v priebehu roka pribudnú na vytypovaných miestach nové radary a ak vodič prekročí rýchlosť, pokuta mu formou objektívnej zodpovednosti príde aj od jednotlivých samospráv naprieč celým Slovenskom.


.

BM: Festival Záhrad