Nový rok priniesol aj pokračovanie 2. hokejovej ligy, v ktorej bolo na programe prvé nadstavbové kolo. V ňom privítali hokejisti Senice prvého súpera zo skupiny Východ – HK Bardejov. Po takmer mesiaci sa teda na zimný štadión do Senice opäť vrátil hokejový ošiaľ aj s rekordnou návštevou na tribúne.

Foto: Timotej Mešťánek

Začiatok zápasu bol opatrný, ani jeden z tímov v prvej vzájomnej konfrontácii nevedel, čo od súpera očakávať. Hra však postupne naberala na tempe, obidve mužstvá mali niekoľko dobrých šancí na otvorenie skóre, ale brankári boli pozorní a po prvej tretine sa išlo do kabín za bezgólového stavu 0:0.

Foto: Timotej Mešťánek

Na začiatku druhej časti hry sme sa predsa len gólu dočkali. V 24. minúte presnou strelou otvoril skóre Róbert Mikéska a jeho prvý gól v zápase sa napokon ukázal ako víťazný. Hostia síce zakrátko dostali šancu na vyrovnanie po vylúčení Daniela, Seničania na čele s brankárom Košútom ale nezaváhali. Naopak zvýšiť svoje vedenie mohli v dvojminútovej presilovke po chybnom striedaní hráčov Bardejova a po škaredom faule lakťom na Mária Konečného aj v päťminútovej početnej výhode. Napriek viacerým vyloženým šanciam ale gól nepadol a druhá tretina skončila tesným výsledkom 1:0.

Záhorácke rádio 2024 01

V tretej tretine pokračovali obidva tímy vo výborných výkonoch, no gólov už viac nepadlo. Viac práce mal predsa len brankár hostí Smik, ale nenechal sa zahanbiť ani jeho náprotivok Samuel Košút, ktorý opäť predviedol skvelý výkon zakončený prvým čistým kontom v drese Dukly. Nielen vďaka nemu, ale aj vďaka bojovnému a obetavému výkonu celého tímu si Dukla z dôležitého zápasu odnáša všetky tri body. Nadstavbová časť pokračuje už budúci víkend, kedy Dukla cestuje do Kežmarku.

Foto: Timotej Mešťánek

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Boli sme v očakávaní, keďže nepoznáme súperov z východu. Bardejov sa prezentoval pozornou obranou, spoliehali sa na brejky a naše zaváhania. Tie aj prišli, ale podržal nás fantastický Samo Košút. Nakoniec na dôležité tri body stačil jeden gól, čo sa nestáva často. Musíme zlepšiť zakončenie a dôraz v presilovkách, inak s takýmito kvalitnými mužstvami neuspejeme. Ďakujem hráčom za bojovnosť, divákom za atmosféru. Tešíme sa na ďalšie zápasy.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Dnes bolo na chalanoch na začiatku vidno mesačný herný výpadok, ale nakoniec sme tento ťažký zápas po bojovnom výkone zvládli, aj keď futbalovým výsledkom 1:0. Bolí tam síce chybičky, ale tie všetky vyriešil náš stopercentný Samo. Škoda presiloviek, ktoré nám dnes veľmi nevyšli. Šancí sme síce mali, ale bohužiaľ nám to tam nepadalo.

Foto: Timotej Mešťánek

HC Dukla Senica – HK Bardejov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Góly: 24. Mikéska (Jarolín, A. Kotzman)
Počet divákov: 2497

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Košút – Jankovič, Mikéska, P. Kotzman, Horváth, Čagan, Lopuchovský, Rapant, Foltýn – A. Kotzman, Jarolín, Konečný – Vaškovič, Jaša, Daniel – Baran, Včelka, Čulen – Funtek.
HK Bardejov: Smik – Osuský, Brejka, Poláček, Koksharov, Česelka, Palko – Hajduk, Laškody, Leskovjanský – Dmitriev, Lúč, Rákoš – Kašperan, Mriglot, Plaskoň – Tkáč.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota