V druhom kole nadstavby čakala Seničanov premiérovo v tejto sezóne cesta na východ do Kežmarku. Po futbalovej výhre 1:0 v prvom zápase proti Bardejovu chcela Dukla bodovať aj na ľade súpera.

Po dlhej ceste čakal hostí náročný štart do zápasu, no už po už po 45 sekundách otvoril skóre stretnutia Ľubomír Vaškovič. Vyrovnávajúci gól prišiel v 9. minúte z hokejky Vladimíra Kubusa, ale domáci sa z vyrovnania dlho netešili, keď vedenie na stranu Dukly vrátil ešte v tej istej minúte Adam Baran. Prvé vylúčenie prišlo v 14. minúte, išlo však o vzájomné tresty po šarvátke Jašu a Hodoroviča, hralo sa teda v rovnovážnom počte. Domáci Kežmarok sa ešte do konca prvej časti hry dvomi rýchlymi gólmi z hokejok Christiána Bednarčíka a Erika Piataka dostal do vedenia 3:2. Počas celého zápasu sme boli svedkami viacerých vypätých momentov, ale aj sporných verdiktov rozhodcov. Jeden z nich prišiel v 18. minúte po treste 5+DKZ pre Pavla Kotzmana, ktorý tak predčasne putoval pod sprchy. Ďalšia komplikácia pre Seničanov v podobe oslabenia 3 proti 5 prišla o dve minúty po krosčeku Jankoviča, skóre sa ale do prvej prestávky nezmenilo.

Tulaj december 2023

Dukle sa dvojnásobné oslabenie podarilo ustáť, ale v klasickej presilovke o jedného hráča sa domáci predsa len tešili z dvojgólového vedenia po presnom zásahu Jaroslava Jabrockého. Presilovku sa takisto podarilo využiť aj hosťujúcim hráčom, ktorí znížili na rozdiel jedného gólu zásluhou Marka Lopuchovského. V 38. minúte počas vlastnej početnej výhody ale Dukla zaváhala, keď sa do rýchleho protiútoku dostal Dzivjak a zoči-voči Košútovi sa nemýlil. Pol minúty pred koncom ale toto zaváhanie čiastočne odčinil David Jaša, ktorý znova zápas zdramatizoval kontaktným gólom na 4:5.

Fanúšikovia HC Dukla Senica a MHK Kežmarok

Senica aj napriek nepriaznivým podmienkam v tretej tretine pokračovala v odhodlanom a bojovnom výkone, odmenou im bol v 42. minúte vyrovnávajúci gól z hokejky Michaela Daniela. Po sérii vylúčení sa v presilovej hre presadil znova Daniel, po peknej prihrávke od Ľubomíra Vaškoviča zblízka prekonal Justa v domácej bránke a Dukla po dlhej dobe opäť viedla. Toto vedenie si už nenechali hostia vziať, 11 sekúnd pred záverečnou sirénou prišla ešte poistka do prázdnej bránky od druhého dvojgólového strelca Jašu, ktorý tak uzavrel stav stretnutia na konečných 7:5 pre Duklu. Nadstavba pokračuje tretím kolom opäť v sobotu, 28. 1., v Trebišove.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Mali sme výborný začiatok, ihneď sme sa dostali do vedenia a nastrelili ešte dve žŕdky. Po kontroverznom vylúčení Pala Kotzmana nás súper zatlačil, prinútil nás robiť chyby, ktoré aj využil a dostal sa do vedenia. Neustále sme si však vytvárali dobré strelecké príležitosti, a tak sme verili, že to otočíme. V tretej tretine nám súper pomohol vylúčeniami, ktoré zápas zlomili. Odvážame si dôležité body, zápasy sú vyrovnané, takže každý bod môže veľa znamenať, preto si veľmi ceníme dnešné tri.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Dnes sme vycestovali v oklieštenej zostave, ale ukázala sa súdržnosť a sila tohto tímu. Každý jeden hráč podal vynikajúci bojovný výkon až do poslednej minúty. Neprekvapil ma však výkon rozhodcov, ani časomiera, ktorá dva razy nepustila 10 sekúnd čas, či už v ich presilovke 5 proti 3 a pri odvolaní ich brankára. Za to všetko sme si víťazstvo zaslúžili.

MHK Kežmarok – HC Dukla Senica 5:7 (3:2, 2:2,0:3)

Góly: 9. Kubus (Hodorovič), 17. Bednarčík (Olejník), 17. Piatak (Jabrocký), 23. Jabrocký, 38. Dzivjak – 1. Vaškovič (Jaša), 9. Baran (Turan, Čagan), 34. Lopuchovský (Čulen, Jarolín), 40. Jaša (Heleši, Baran), 42. Daniel (Čulen, Jaša), 56. Daniel (Vaškovič, Jaša), 60. Jaša (Jarolín)
Počet divákov: 215

ZOSTAVY
MHK Kežmarok – Just (Kromka) – Hodorovič, Krmenčík, Cvengroš, Cvejn, Findura, Šoltés, Tomeček, Kostyšák – Bednarčík, Kubus, Olejník – Pavlov, Piatak, Jabrocký – Dzivjak, Lindeman, Huszárik – Krempaský, Džerenga, Jankura
HC Dukla Senica – Košút (Romančík) – Jankovič, P. Kotzman, Horváth, Rapant, Foltýn, Lopuchovský – A. Kotzman, Jarolín, Čulen – Vaškovič, Jaša, Daniel – Baran, Čagan, Heleši – Turan.


.

BM: Festival Záhrad