Malackí boxeri sa predstavili na majstrovstvách Slovenskej republiky. Slovenská boxerská federácia, ktorá šampionát starších dorastencov, žien a mužov spolu s prezidentom Tomi „Kid“ Kovácsom organizovala, privítala v Matúškove 85 športovcov zo 41 klubov.

foto ABC Malacky

Alpha Boxing Club Malacky reprezentoval starší dorastenec Viktor Savin, ktorý v turnajoch Slovenskej ligy v tejto sezóne neprehral ani jeden zápas. Vo finále do 57 kg čelil niekoľkonásobnému majstrovi SR z Trnavy, ktorý nášho borca v boji o zlato jednoznačne porazil 5:0. Viktor tak k bronzu a titulu majstra SR z roku 2021 pridal striebro a titul vicemajstra republiky.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Dávid Michálek v kategórii do 92 kg v semifinále porazil 5:0 domáceho borca z KO Galanta a v ceste za svojím ďalším titulom majstra SR mu stál už iba reprezentačný kolega, ktorý na majstrovstvách Európy do 23 rokov získal pre Slovensko bronzovú medailu. Boxer zo Zvolena po bojovnom výkone na Dávida nestačil. Bodoví rozhodcovia označili za víťaza a majstra SR  nášho borca, ktorý si tak vybojoval už ôsmy titul slovenského šampióna.

Text a foto: ABC Malacky


.

BM: Ustekana sobota