Od pondelka (23.1.) pôsobí vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica nová všeobecná lekárka pre dospelých MUDr. Júlia Zahnašová. K dnešnému dňu má uzatvorené dodatky so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a poisťovňou Union. Momentálne čaká aj na podpis zmluvy so zdravotnou poisťovňou DÔVERA.

Pacientom sa môže stať každý pacient od 18 rokov, ktorý chce zmeniť všeobecného lekára z okolia Skalice. „Novootvorená ambulancia všeobecného lekára pre dospelých bude fungovať štandardným spôsobom. Postupne bude uzatvárať zmluvy s pacientami a na základe zmlúv so zdravotnými poisťovňami bude poskytovať bežnú zdravotnú starostlivosť “obvodného” lekára,“ hovorí MUDr. Daniel Vidovič, MPH, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť skalickej nemocnice.

Tulaj december 2023

Do ambulancie je možné vopred sa objednať v prípade preventívnej prehliadky, predoperačného vyšetrenia, potvrdenia do práce alebo v prípade potvrdenia na vodičský preukaz. „Ambulantná povaha všeobecného lekára so sebou prináša najmä akútne stavy, ako napr. bolesti brucha, horúčky či hnačky. Preto musí byť každý pacient vyšetrený na základe novovzniknutých ťažkostí, ktoré neplánoval dopredu a musí mu byť vystavená PN k danému dátumu vzniku ťažkostí,“ približuje MUDr. Zahnašová. „Preto náš systém bude taký, že pacient príde a počká si, kým sa dostane na rad,“ uzatvorila.

Nová ambulancia sa nachádza na 1. poschodí pavilónu G, v ktorej sídli aj Lekáreň AGEL Skalica. Telefonický kontakt do ambulancie je 034/69 69 231. Informácie poskytne sestra Martina Chlebovičová.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.

BM: Ustekana sobota