V tomto roku budú opäť občanom mesta Senica k dispozícii služby bezplatnej právnej poradne, ktorú zastrešuje mesto. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto 123rf.com

Ako doplnila, záujemcovia môžu prísť do veľkej zasadačky mestského úradu (MsÚ) odkonzultovať svoje problémy a naliehavé životné situácie s odborníkmi z rôznych oblastí práva a takisto spravovania financií. “Stačí v určené dni jednoducho prísť na úrad, nie je potrebné objednávať sa dopredu,” uviedol prednosta MsÚ Senica Marek Došek.

Po minulé roky klienti bezplatnej právnej poradne väčšinou hľadali pomoc pri riešení rodinných i pracovnoprávnych problémov a s finančným poradcom často riešili aj problémy s dlhmi.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

“V budúcnosti plánuje mesto opätovne nadviazať na spoluprácu v rámci poradne aj s pracovníčkami Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Senici. Tím bezplatnej právnej poradne tvoria pracovníci mestského úradu s právnickým vzdelaním, ako aj mediátor a finančný poradca,” informovala Moravcová.

Právna poradňa bude fungovať vždy posledný utorok v mesiaci, okrem mesiacov júl, august a december, od 13.00 do 16.00 h. Prvýkrát v tomto roku bude pre verejnosť otvorená 31. januára. Ďalšie termíny sú stanovené na 28. februára, 28. marca, 25. apríla, 30. mája, 27. júna, 26. septembra, 31. októbra a 28. novembra.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota