Tretie kolo nadstavbovej časti pokračovalo pre Duklu zápasom u najvzdialenejšieho súpera – v Trebišove.

Foto: Adriana Krutá

Po vydarenom minulom víkende, kedy Seničania brali z Kežmarku plný bodový zisk, chceli obrať o body aj ďalší tím. Tentoraz ich odhodlanie však bolo značne sťažené početnou maródkou v tíme a oklieštením zostavy na 13 korčuliarov, ktorí sa ale s touto neľahkou úlohou popasovali viac než statočne.
Úvod do stretnutia mali totiž podobne výborný, ako pred týždňom, keď už v 2. minúte poslal svoj tím do vedenia Adam Baran, ktorý ťažil z bojovnej hry svojich spoluhráčov. Bohužiaľ sa opakoval aj scenár s vylúčením do konca zápasu, kedy už v 4. minúte predčasne skončil duel pre Pavla Kotzmana a Dukla nielenže hrala 5 minút v početnej nevýhode, ale zvyšok zápasu navyše dohrávala len s tromi obrancami. To sa prejavilo už o pár minút na to, keď vyrovnanie zariadil Dominik Šimčák. V 14. minúte už domáci viedli, z gólu sa tentokrát tešil Igor Halás po peknej kombinácii s Tomášom Valečkom.

Ďalšiu presilovú hru využili domáci na začiatku druhej časti hry, keď Košútovi prepadol za chrbát puk z hokejky dvojgólového strelca Šimčáka. Hostia sa ale nevzdávali, bojovali aj za nepriaznivého stavu a okolností, odmenou im bol kontaktný gól na 2:3 od Petra Horvátha, ktorý aj so šťastím prekonal Halásza. O necelú minútu sa o vyrovnanie po peknej akcii a strele pod vyrážačku postaral Mário Konečný. Do kabín sa teda išlo za nerozhodného stavu 3:3.

V tretej tretine to bol opäť veľký boj, no domáci napokon rozhodli o svojom víťazstve gólom Jaroslava Šiňanského z 53.minúty. Ani obrovské odhodlanie a bojovný výkon Dukly podporený spoľahlivým Samuelom Košútom v bránke však napokon nestačili na vytúžené vyrovnanie. Seničania tak odchádzajú z ľadu Trebišova bez bodu, ale so zdvihnutou hlavou a po výkone, za ktorý môžu byť na seba právom hrdí! Ďalší zápas odohrajú proti rovnakému súperovi na domácom ľade v sobotu, 4.2.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: V oklieštenej zostave, ale s veľkým odhodlaním sme podali výborný tímový výkon, zaslúžili sme si na ľade favorita uchmatnúť bod či dva, ale spravili sme pár menších chýb za sebou, čo súper využil na strelenie víťazného gólu. Chalani plnili pokyny, čo sme vyžadovali, chyby sa stanú, to je hokej. Odchádzame síce bez bodu, ale so zdvihnutou hlavou. Tešíme sa na sobotu – odveta s Trebišovom, návrat uzdravených hráčov a naše publikum.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Vedeli sme, že nás v Trebišove čaká veľmi ťažký zápas proti najväčšiemu ašpirantovi na postup. Bohužiaľ sa stalo, že sme vycestovali s 13 hráčmi a zápas nakoniec dohrali s 12timi a aj napriek tomu sme siahali minimálne na bod. Chalani si zaslúžia obrovskú pochvalu, nechali na ľade úplne všetko. Klobúk dole pred nimi. Nie sme však muzikanti, ktorí všetko vyhrávajú. Jedna séria skončila a dúfam, že v sobotu začneme druhú. Ďakujem aj fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť.


HK STEEL TEAM Trebišov
– HC Dukla Senica 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Góly: 7. Šimčák (Farkaš, Halás), 14. Halás (Valečko, Stríž), 25. Šimčák (Stríž, Hopkovič), 53. Šiňanský (Marcinko) – 2. Baran (Konečný, Vaškovič), 31. Horváth (Vaškovič, Konečný), 32. Konečný (Baran)
Počet divákov: 1100

ZOSTAVY
HK STEEL TEAM Trebišov: Halász – Valečko, Hopkovič, Š. Stríž, Chovan, Štec, Dolgoš, Markuš, Vargaeštók – Halás, Šimčák, T. Stríž – Šiňanský, Romanov, Marcinko – Komloš, Vereš, Farkaš – Fajčák, Barna, Béreš
HC Dukla Senica: Košút (Romančík) – Čagan, P. Kotzman, Horváth, Rapant – A. Kotzman, Jarolín, Čulen – Vaškovič, Konečný, Baran – Turan, Jaša, Funtek.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica prehrala v Zlatých Moravciach najtesnejším rozdielom

Futbalisti MFK Skalica v ôsmom kole skupiny o udržanie sa nestačili na…

BM Salon EV