Novú bezbolestnú liečbu môžu pacienti absolvovať v ambulancii fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Fakultnej nemocnice AGEL Skalica. Pomáha najmä pacientom s bolesťami a zápalmi, ale pomáha aj na zvýšenie tvorby kolagénu a zníženie pnutia. Novinku už vyskúšali prví pacienti.

Rázová vlna sa v medzibunkovom priestore ľahko šíri a stimuluje regeneračné procesy, má analgetický efekt, stimuluje tvorbu látok tlmiacich bolesť, redukuje kalcifikáty a jazvy, urýchľuje hojenie tkanív – šliach, svalov, kostí. „Terapia je vhodná na liečbu pätovej ostrohy, karpálneho tunela, zmrznutého ramena, kalcifikácie či Achillovej šľachy,“ hovorí o pozitívach vedúca fyzioterapeutka Mgr. Jaroslava Hlavatá. Pomôže pri ochoreniach šliach, úponov a pri bolestiach z preťaženia.

Macek Knihy.Zahori

Taktiež redukuje akútny zápal i prejavy chronického zápalu a uvoľňuje svalové spazmy pohybového aparátu. Liečba touto technológiou poskytuje pacientom úľavu od bolesti – akútnej alebo chronickej.

„Okrem toto sa táto terapia využíva aj pri estetických problémoch. Výrazne zlepšuje celulitídu a spevňuje ochabnuté svaly,“ dodáva fyzioterapeutka. Terapia je bezpečná liečebná metóda, avšak nie je vhodná pre tehotné ženy, osoby s trombózou a so zníženou zrážanlivosťou krvi.

Pacienti sa môžu objednávať na tel. čísle 034/69 69 439. Terapia nie je hradená zdravotnou poisťovňou.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota