Výrobcovia kúpeľňového nábytku ponúkajú stovky, a dokonca tisíce, hotových návrhov sprchových kútov. Niekedy však ich rozmery a tvar nezodpovedajú veľkosti a architektonickému usporiadaniu našich miestností, čo je zvyčajne prípad, keď sa snažíme upraviť výklenok alebo šikmý strop. V takýchto situáciách nemusíte robiť kompromisy – môžete si vybrať sprchový kút na mieru! Zistili sme pre Vás výhody kúpy sprchového kúta na mieru.

foto freepik

Nevýhody prefabrikovaných sprchových kútov

Prefabrikované sprchové kúty nemusia vyhovovať vašej kúpeľni, najmä kvôli ich veľkosti a tvaru. Sú navrhnuté podľa platných štandardov na trhu a ich dizajn má osloviť čo najširšie spektrum vkusu. Ak máte nepravidelne veľkú kúpeľňu alebo originálne predstavy o tomto interiéri, riešenia, ktoré nájdete v obchodných reťazcoch alebo online, nemusia vyhovovať vašim požiadavkám.

Dôvody, prečo si vybrať sprchový kút na mieru

Sprchový kút na mieru sa dokonale hodí k interiéru a vkusu svojho majiteľa. Môžu byť presne tam, kde ste si ich naplánovali, a ich dizajn presne odráža vašu predstavu. Je prispôsobený konštrukcii miestnosti. Vytvorenie sprchového kúta na mieru nie je problém. Každý prvok sa dá vybrať na mieru tak, aby ladil s ostatným vybavením a dekorom kúpeľne.

Na čom by ste mali pri výbere skleneného sprchového kúta na mieru venovať osobitnú pozornosť?

Sprchový kút na mieru by sme mali premyslieť aj do najmenších detailov. Prvým dôležitým faktorom je vybavenie sprchovou vaničkou. Zvážte, či ju potrebujete, a ak áno, akú výšku, farbu a štruktúru by mala mať. Ak nebude sprchová vanička, premýšľajte o typoch a farbách dlaždíc na podlahe sprchy. Nezabudnite na správnu prípravu podlahy – jej tvarovanie a umiestnenie odtoku vody.

Ďalším aspektom sú dvere alebo oddeľovacie sklo. Tie nemusia byť vždy vyrobené na mieru, niekedy postačí výber z ponuky výrobcu. Dôležitý je aj materiál. Matný materiál má menšiu pravdepodobnosť, že sa na ňom objavia nečistoty, úplne priehľadný však vyzerá pôsobivejšie, najmä ak má sprchová stena zaujímavý dizajn.

Bez ohľadu na výber dizajnu sprchového kúta na mieru, mal by byť vyrobený z kvalitných materiálov a dobre premyslený. Ideálny sprchový kút by mal byť nielen krásny, ale aj čistý, bez šmúh, odolný proti hrdzaveniu a vodnému kameňu, a predovšetkým pohodlný, funkčný a praktický.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024