Takmer 3 000 spotrebiteľských balení liehu zabezpečili ozbrojení príslušníci Colného úradu Trnava na diaľničnom hraničnom priechode Brodské.

Našli ich pri kontrole nákladného priestoru dodávky prichádzajúcej z Českej republiky. Alkohol nebol označený platnou slovenskou kontrolnou známkou.

Ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Stanice colného úradu Senica – centrála vykonávali v stredu 1. februára v poobedňajších hodinách na hraničnom priechode v Brodskom, v smere z Českej republiky, bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad. Počas nej zastavili modrú dodávku s českým evidenčným číslom. Pri kontrole nákladného priestoru vozidla hliadka zistila, že prepravuje spotrebiteľské balenia liehu bez slovenskej kontrolnej známky. Podľa predložených dokladov príjemcom mal byť odberateľ z Českej republiky.

Plocha draka Knihy.Zahori

Celkové množstvo, ktoré vodič prepravoval, bolo v rozsahu 2 905 spotrebiteľských balení liehu rôzneho druhu. Išlo najmä o vodku, rum a borovičku. Keďže išlo o alkohol, ktorý nebol v súlade so zákonom označený slovenskou kontrolnou známkou, príslušníci Colného úradu Trnava všetky spotrebiteľské balenia zabezpečili. Škoda na spotrebnej dani bola vyčíslená na takmer 2 000 eur.


.

BM: Ustekana sobota