Silný vietor spôsobuje na Záhorí od piatkového (3.2.) večera problémy.

Odstraňovanie poruchy na vysokom napätí v Moravskom Svätom Jáne

“Od piatka 18:00 bol vyhlásený mimoriadny stav v oblasti Senica,” uviedla pre TASR hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová. Príčinou sú podľa nej najmä pováľané stromy na vedeniach a roztrhané vodiče.

  • Bez elektrickej energie sa ocitli obce Moravský Svätý Ján, Borský Svätý Jur, Kuklov a Borský Mikuláš.

V Borskom Svätom Jure dohrávali Radošínci v miestnom kultúrnom dome svoje predstavenie bez elektrickej energie.

Na pomoc s obnovením dodávky elektrickej energie museli pracovníci Západoslovenskej distribučnej zapojiť v noci do siete elektorecentrálu.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Na odstraňovaní porúch nepretržite pracujeme, práce však komplikuje stále silný vietor, preto môže v niektorých prípadoch trvať obnovenie dodávky elektriny dlhšie,” uviedla hovorkyňa Dobošová.

Foto: Polícia

Polícia v rámci celého Trnavského kraja eviduje viacero popadaných stromov na cestách. Policajti vyrozumievajú hasičov a v prípade potreby regulujú dopravu.

  • Popadané stromy riešili policajti okrem iného v Hradišti pod Vrátnom a na ceste Kúty – Kopčany.

Profesionálni i dobrovoľní hasiči zasahovali počas sobotného dopoludnia pri viacerých mimoriadnych udalostiach, ktoré spôsobil silný vietor a nepriaznivé počasie.

V okrese Senica štyri a v okrese Skalica jeden výjazd. Zasahovali profesionálni hasiči i členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí,” uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lenka Košťálová.

Ako doplnila, zásahy smerovali najčastejšie k stromom a konárom, ktoré popadali na elektrické vedenie. Hasiči zasahovali aj pri odletujúcich častí striech z budov.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota