Dukla sa po dvoch týždňoch a po dvoch ťažkých zápasoch na východe Slovenska konečne predstavila pred domácim publikom a Trebišovu chcela oplatiť porážku z predchádzajúceho vzájomného merania síl.

Foto: Timotej Mešťánek

Nie nadarmo sú ale hráči hostí považovaní za najväčšieho favorita na postup do 1. ligy. Aj napriek dlhej ceste v nohách vykorčuľovali na ľad v Senici odvážne a s odhodlaním, čo sa prejavilo otvárajúcim gólom už v 4. minúte, keď sa z medzikružia presadil Tomáš Valečko. O vyrovnanie sa postaral v 15. minúte Mário Konečný, ktorý po nechytateľnej strele rozjasal domáce tribúny.

Foto: Timotej Mešťánek

Na začiatku druhej časti hry odskočili hostia dvomi rýchlymi gólmi, keď už po 43 sekundách hry počas vlastnej presilovej hry nezvládla Dukla hru v obrannom pásme a toto zaváhanie potrestal Igor Halás. Zaváhania domácej obrany pokračovali, to ďalšie po rýchlom úniku využil Kirill Romanov a zvýšil na 3:1 pre Trebišov. Domácim sa krátko nato však podarilo streliť kontaktný gól, po prebratí puku pri mantineli si pred brankára pekne nakorčuľoval obranca Róbert Mikéska a znížil na rozdiel jedného presného zásahu.

Plocha draka Knihy.Zahori

Tretiu tretinu znova otvorili gólom hostia, po tvrdej strele Dominika Šimčáka Trebišov opäť viedol a domáci nevyzerali v ideálnej pohode na zvrat v zápase. Iskričku nádeje vykresal v 51. minúte svojim druhým gólom v zápase Mário Konečný, ktorý dokonale využil peknú prihrávku od Ľubomíra Vaškoviča. Domáci sa za stavu 3:4 ešte pokúšali so zápasom niečo urobiť, no po odvolaní Samuela Košúta z bránky rozhodol o troch bodoch pre Trebišov Tomáš Stríž.

Foto: Timotej Mešťánek

Dukla bude mať možnosť opäť sa naladiť na víťaznú vlnu už túto sobotu, 11.2. na domácom ľade, tentoraz proti Kežmarku.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Dnes sme išli do zápasu s odhodlaním vrátiť Trebišovu prehru z minulého týždňa, no bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Podali sme veľmi slabý výkon, ktorý vyplynul z toho, že sa nám nič nedarilo. Viazla nám kombinácia, všade sme boli neskôr a boli sme pomalší ako súper. Treba uznať aj kvalitu Trebišova, dnes boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Treba zdvihnúť hlavy, poučiť sa z tejto prehry a pripraviť sa na ďalší zápas.

 

HC Dukla Senica – HK STEEL TEAM Trebišov 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 15. Konečný (Daniel, Horváth), 28. Mikéska (Mikolášek), 51. Konečný (Vaškovič, Daniel) – 4. Valečko (Šimčák, T. Stríž), 21. Halás (Š. Stríž, Hopkovič), 22. Romanov (T. Stríž, Marcinko), 44. Šimčák (Halás, T. Stríž), 60. T. Stríž (Šimčák)
Počet divákov: 2380

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Košút – Horváth, P. Kotzman, Čagan, Mikéska, Rapant, Lopuchovský, Foltýn – A. Kotzman, Jarolín, Mikolášek – Vaškovič, Daniel, Konečný – Turan, Funtek, Baran – Čulen
HK STEEL TEAM Trebišov: Spodniak – Valečko, Hopkovič, Š. Stríž, Chovan, Štec, Markuš, Dolgoš – T. Stríž, Šimčák, Halás – Šiňanský, Romanov, Marcinko – Farkaš, Vereš, Komloš – Béreš, Barna, Vargaeštók.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota