Policajti ukončili vyšetrovanie konateľa zasklievacej firmy zo Skalice. Krajský vyšetrovateľ podal vo veci 132 podvodov návrh na podanie obžaloby. 39 ročný konateľ firmy na zasklievanie zostáva do rozhodnutia súdu vo väzbe.

Polícia vykonala rozsiahle vyšetrovanie, ktoré zahŕňalo nielen množstvo operatívnej práce a zadovažovania dôkazov, ale aj veľký počet výsluchov svedkov a poškodených. Na základe vykonaných procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil „podnikateľa“ z celkovo 132 skutkov podvodu. Poškodených mal svojim konaním pripraviť o viac ako 300 000 eur.

Muž z okresu Skalica mal pred potenciálnymi klientmi vystupovať ako konateľ firmy zaoberajúcej sa najmä zasklievaním balkónov, terás a montážou prístreškov. Od svojich zákazníkov mal po spísaní zmluvy o dielo požadovať zálohu vo výške približne polovice z celkovej dohodnutej sumy. Tá bola údajne potrebná na počiatočné náklady spojené s dodávkou a montážou materiálu. Práce však nezrealizoval a na naliehanie oklamaných zákazníkov nereagoval. Muž sa začal zatajovať a vyplatenú zálohu klientom nevracal.

Záhorácke rádio 2024 01

Veľká časť jeho obetí boli osoby v dôchodcovskom veku. Ani od nich sa neštítil pýtať zálohy za prácu vo výške aj niekoľko tisícok eur. Svoje služby ponúkal zákazníkom aj mimo Trnavského kraja.

Policajti muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu podvodu. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 15 rokov. Obvinený muž je vo väzbe.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová


.

BM: Ustekana sobota