Skalickí policajti objasnili prípad krádeže takmer nového, obecného traktora a z prečinu krádeže obvinili 47-ročného muža. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Krádež traktora nahlásila na políciu starostka obce v sobotu 4. februára 2023. Traktor, ktorý obec zakúpila v roku 2021, parkovali v garáži materskej školy. Traktor v hodnote viac ako 12 tisíc eur využívala obec na všetky sezónne práce.

Policajti ihneď začali po ukradnutom traktore pátrať a po operatívnej línii preverili aj informácie k osobe páchateľa. Už 3 dni po krádeži zadržali skalickí policajti v spolupráci s operatívcami kriminálnej polície OR PZ Skalica muža podozrivého z krádeže. Krátko na to zaistili v inom okrese aj ukradnutý traktor. Ten, po vykonaní všetkých procesných úkonov, vrátia v krátkej dobe opäť do užívania obce Kátov.

47-ročného muža obvinila polícia z prečinu krádeže a z dôvodu, že muž už bol v minulosti trestaný, poverený policajt predložil zároveň návrh, aby bol muž stíhaný väzobne. Na základe rozhodnutia súdu ho policajti cez víkend eskortovali do výkonu väzby.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota