Polícia zasahovala skoro ráno v jednej z bytoviek v Skalici. V byte, v ktorom sa nachádzali traja dospelí a tri deti, zasahovali aj policajný vyjednávač, kuratela a záchranná služba. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti. Policajtov zalarmovali susedia, v dome sa ozýval plač a krik. Dospelí mali byť opití.

“Plač a krik, ktorý sa ozýval, bol nielen neúnosný, ale najmä mali pocit, že deti sú priamo ohrozené na živote a zdraví,” uviedla polícia.

Policajnému vyjednávačovi sa podarilo úspešné nadviazať komunikáciu s trojročným chlapcom, ktorý stál za dverami. “Podarilo sa ho presvedčiť, aby dvere otvoril. V byte sa okrem neho nachádzalo osemmesačné dievčatko, ktoré bolo na tvári zakrvavené aj s viditeľným opuchom nad okom. Ďalší, 1,5-ročný chlapček bol aj so starším chlapcom bez zranenia. Spolu s deťmi boli v byte tri dospelé osoby a javili známky požitia alkoholu. V jednej z izieb bol otvorený navyše balkón, v priestore bola citeľná zima a neporiadok,” doplnila polícia.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vzhľadom na stav detí, pomery v byte a zranenie dievčatka policajti vyrozumeli záchranku i pracovníkov sociálnej kurately. “Komunikácia s dospelými bola veľmi sťažená. Dve osoby, muž aj žena mali pozitívne dychové skúšky na alkohol. U ženy bola hodnota viac ako 1,5 promile, u muža takmer tri promile. Ďalšia žena test na alkohol odmietla. Dve deti si odviezla stará mama a dievčatko skončilo v starostlivosti lekárov,” informovala polícia.

Policajti riešia v spolupráci s pracovníčkami sociálnej kurately zanedbanú starostlivosť o deti a zranenie maloletej osoby. Okolnosti prípadu preverujú a kvalifikácia skutku sa bude odvíjať aj od stanoviska lekárov a výsluchu všetkých zainteresovaných osôb.


.

BM: Kralici