Operátor na linke 158 prijal v sobotu (18.2.) hovor od muža, ktorý sa ocitol v ťažkej životnej situácii. Policajtom uviedol, že sa nachádza na námestí v Holíči a nikto sa k nemu nemá približovať, inak použije zbraň. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky, ktoré situáciu preverili a zabezpečili priestor, aby nedošlo k ohrozeniu života alebo zdravia iných osôb. Informuje o tom trnavská polícia na sociálnej sieti.

ilustračné foto

Muž mal pritom jednu ruku neustále schovanú pod bundou, naznačoval, že drží zbraň. Na miesto boli vyslaní aj policajní vyjednávači. Riaditeľovi okresného riaditeľstva polície v Skalici Jozefovi Obuchovi sa po príchode na miesto podarilo so 44-ročným mužom nadviazať rozhovor.

Ten sa mu nakoniec zdôveril s motívom svojho konania. K zúfalému činu ho mal dohnať pocit krivdy z nespravodlivého odsúdenia. Po ubezpečení, že sa vecou bude zaoberať nielen polícia, ale aj príslušná prokuratúra, sa muž rozhodol spolupracovať a v sprievode policajtov sa presunul na policajné oddelenie. Tam mu policajti privolali zdravotníckych záchranárov, ktorí si muža prevzali do svojej starostlivosti.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota