Dukla sa v poslednom zápase nadstavby predstavila na ľade Bardejova, už aj s päticou nových posíl, a rozhodne sa bolo na čo pozerať. V prípade plného bodového zisku a zaváhania súperov sa mohli Seničania dostať dokonca na druhé miesto tabuľky nadstavbovej časti a bolo vidno, že aj po dlhej ceste urobia pre tri body maximum.

Do stretnutia vstúpili odhodlane a od prvej minúty podávali koncentrovaný výkon, čo viedlo k otváraciemu gólu už v 7. minúte, keď Alex Kotzman našiel pred bránkou Reného Jarolína a ten skúsene otvoril skóre zápasu. Už v prvej tretine sme videli viacero vylúčení na oboch stranách a tento trend napokon pokračoval počas celého priebehu stretnutia.

Prvú početnú výhodu sa podarilo využiť hosťujúcim Seničanom hneď na začiatku druhej časti hry, kedy sa strelou z ľavého kruhu presadil Michael Daniel. O tri minúty nato už bol už rozdiel trojgólový, keď spred bránky na dvakrát skóroval opäť Michael Daniel. Vzápätí však prišla veľká príležitosť pre domáci Bardejov po viacerých vylúčeniach na strane hostí, východniari ale ponúknutú šancu v podobe presilových hier nevyužili. Vypomstilo sa im to v 39. minúte po vylúčení Leščišina, keď už na 4:0 zvýšil strelou z uhla Alex Kotzman. Dukla hrala väčšinu zápasu veľmi koncentrovane, čo podporil svojim výkonom v bránke aj Samuel Košút, ktorý vychytal viacero čistých šancí súpera.

Plocha draka Knihy.Zahori

Jediný gól mu strelil v 43. minúte Lukáš Laškody, a to v presilovej hre 5 proti 3 po teči Poláčkovej strely. Vylúčení na strane Seničanov v poslednej dvadsaťminútovke pribúdalo, v ktorej hneď dvakrát hrali v oslabení o dvoch hráčov, ale napokon z toho viac gólov v ich sieti nebolo. Preto si zaslúžene z Bardejova odvážajú tri body, ktoré im zaručujú konečnú druhú priečku v tabuľke nadstavby. Prvé kolo play-off začína už tento víkend, hrá sa v sobotu aj v nedeľu (25. a 26.2.), oba dni o 18:00 na zimnom štadióne v Senici. Veríme, že znova vytvoríme na štadióne skvelú atmosféru, takú, ako sa v play-off patrí.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Po dlhej ceste do Bardejova sme od prvej minúty predviedli koncentrovaný výkon, väčšinu zápasu sme priebeh hry kontrolovali a vytvárali si dobre strelecké príležitosti. Od Sama Košúta až po Marcela Barčáka sme boli jeden tím a na tom chceme stavať. Pripojili sa k nám noví chalani na ťažké play-off a výborne zapadli hokejovo aj ľudsky. Chceli sme si vytvoriť lepšiu pozíciu pred play-off, čo sa nám nakoniec aj podarilo. V týždni sa pripravíme a očakávame od divákov v sobotu aj v nedeľu atmosféru hodnú play-off.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ivičiča: Do Bardejova sme vycestovali s vedomím, že ak vyhráme, stále máme možnosť posunúť sa v konečnej tabuľke až na 2. miesto, a to sa nám nakoniec aj podarilo. Všetci hráči od prvého až po posledného plnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Takto nejako si to s kolegom predstavujeme. Negatívom tohto zápasu bolo veľa vylúčených na našej strane, trikrát dokonca o dvoch hráčov. Toho sa musíme v play-off vyvarovať. Noví chalani zapadli do tímu nielen herne, ale aj ako parťáci veľmi dobre. Budúci víkend začína nová súťaž a z vlastných skúseností viem, že play-off vie byť veľmi nevyspytateľné, aj ôsmy môže poraziť prvého. Preto dúfam, že v sobotu a nedeľu nás prídu fanúšikovia podporiť v čo najväčšom počte. Určite ich budeme potrebovať.

HK Bardejov – HC Dukla Senica 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Góly: 43. Laškody (Poláček, Kašperan) – 7. Jarolín (Deneš, A. Kotzman), 22. Daniel (Vaškovič), 25. Daniel (Jarolín, A. Kotzman), 39. A. Kotzman (Deneš)
Počet divákov: 420

ZOSTAVY
HK Bardejov: Smik (Krochta) – Poláček, Nesterov, Hančák, Osuský, Brejka, Palko, Palacko, Benka-Rybár – Česelka, Mriglot, Dmitriev – Renčok, Laškody, Worwa – Hajduk, Lúč, Leskovjanský – Kašperan, Lopáček, Leščišin.
HC Dukla Senica: Košút (Barčák) – P. Kotzman, Čagan, Horváth, Hajas, Foltýn, Funtek, Sliva – A. Kotzman, Jarolín, Daniel – Vaškovič, Šedivý, Deneš – Dolinajec, Konečný, Zemko – Čulen, Turan, Baran.


.

BM: Ustekana sobota