V sobotu (25.2.) po 14:00 hodine bol ohlásený požiar rodinného domu v obci Štefanov.

  • Na miesto udalosti boli vyslaní hasiči zo Senice a Kútov.
  • Požiar, ktorý vznikol v jednej z izieb, spôsobil silné zadymenie jednopodlažného rodinného domu.

Majiteľ sa bez zranení nachádzal evakuovaný na voľnom priestranstve. Príslušníci v autonómnych dýchacích prístrojoch prenikli do horiaceho objektu cez okno, aby tak zabezpečili odvetrávanie pretlakovým ventilátorom.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Po čiastočnom odvetraní bolo zistené, že v rodinnom dome sa nachádza väčšie množstvo nahromadeného odpadu. Likvidačné práce prebiehali za súčasného odstraňovania odpadu cez okno domu na voľné priestranstvo, kde prebiehalo jeho postupne uhášanie.

Počas zásahu sa majiteľ rodinného domu začal sťažovať na sťažené dýchanie. Do príchodu hasičských jednotiek sa snažil požiar svojpomocne uhasiť. Zasahujúci príslušníci mu poskytli predlekársku prvú pomoc a po príjazde záchrannej zdravotnej služby bol následne odovzdaný do jej starostlivosti.

Medzičasom sa členom hasičskej jednotky obce Štefanov podarilo zabezpečiť pracovný stroj, ktorým sa začalo s odpratávaním odpadu z miestností domu. Po úplnom uhasení boli priestory rodinného domu prekontrolované termovíznou kamerou, ktorej merania nepreukázali žiadne miesta so zvýšenou teplotou.

Požiar vznikol v dôsledku zvýšeného elektrického prechodového odporu. Škoda bola odhadnutá na sumu 500 €. Včasným zásahom hasičov sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 25 000 €.

Záhorí.sk informovala Lena Košťálová z HaZZ v Trnave.

 


.

BM: Ustekana sobota