Útulky pre opustené zvieratá sa ocitli v neľahkej situácii. Dolieha na ne všadeprítomné extrémne zdražovanie, ale aj nedostatok ľudí.

ilustračné foto

Senickému útulku pomohli školáci. Vďaka ich zbierkam sa podarilo nasporiť 800 eur na uhradenie jednej z troch faktúr, ktoré útulok dostal za ošetrenia psíkov. Zvyšné však zostali neuhradené. „Dve percentá sú ďaleko, a to nás ešte čaká faktúra za to množstvo novoročných šteniat, čo sme mali. Z adopčných poplatkov sa veterina pokryť nedá a neradi by sme zvyšovali poplatok za adopciu, keďže sme radi, že ľudia dajú útulkáčom šancu a domov,” uviedli pracovníci útulku na sociálnej sieti.

O mesačných poplatkoch sa radšej ani nevyjadrujú, všetko išlo neskutočne hore a extrémne zdražovanie neobišlo ani takéto zariadenia. „Situácia byva začiatkom roka vždy kritická, a bohužiaľ, zasiahne to vždy aj nás. Budeme preto vďační, ak nám darujete svoje 2 % a 3% z dane. Rovnako vďační budeme aj za akýkoľvek finančný príspevok na náš účet SK36 0900 0000 0002 5280 8030,” dodáva Cerberus.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Náročná situácia nastala aj v OZ Útulok Skalica. „Akútne hľadáme nových dobrovoľníkov do nášho tímu. Už to prestáva byť sranda…” Skalický útulok počas svojej existencie opakovane hľadal ľudí, ochotných obetovať zo svojho pohodlia pre nemé tváre. Aj teraz potrebujeme dobrovoľníkov, ktorí môžu pomáhať pravidelne a dihodobo, čo nie je vôbec jednoduché. „Nestíhame to sami, potrebujeme pomôcť poupratovať, nakŕmiť, napojiť, pomaznať sa so psíkmi,” vysvetľuje Lenka. Dodáva, že záujemcom všetko ukáže, oboznámi ich s chodom útulku, zoznámi ich s celým osadenstvom. Dobrovoľníci, ktorí pomáhajú útulku, tak robia popri práci, rodine i deťoch, ktorým sú tým najlepším príkladom.

„Pripojte sa, spolu dokážeme zmeniť život nejednému útulkáčovi, a tým aj sebe,” vyzýva Lenka.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota