Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zdolali v sobotňajšom súboji 21. kola Fortuna ligy doma MFK Skalica 2:1 a dostali sa na čelo tabuľky o bod pred Slovan Bratislava. Skalica figuruje naďalej na 11. mieste.

foto mfkskalica.sk

DAC prehrával od 33. minúty po góle Andreja Fábryho, ale dokázal skóre otočiť. V 37. minúte ešte Zsolt Kalmár nepremenil pokutový kop, no v druhom polčase si obranca hostí Martin Černek strelil vlastný gól a v 85. minúte rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy Mateus Brunetti. Tesne pred víťazným gólom prišli Skaličania o vylúčeného Černeka, ktorý dostal druhú žltú kartu.

Macek Knihy.Zahori

21. kolo: FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Skalica 2:1 (0:1)

Góly: 66. Černek (vlastný), 85. Brunetti – 33. Fábry
Rozhodcovia: Gemzický – Poláček, Straka
ŽK: Ramadán, Nebyla – Černek, Hollý
ČK: 84. Černek (Skalica)
Diváci: 4458

Dunajská Streda: Petráš – Pinto (46. Ramadán), Kružliak, Brunetti, Andzouana – Kalmár (79. Nebyla), Dimun, Káčer (90. Risvanis) – Blackman, Niarchos, Gavrič (79. Szánthó)

Skalica: Junas – Krčík, Blažek, Hurtado, Černek – M. Nagy, Mášik (62. Hollý) – Morong (62. J. Švec), Fábry (72. Vlasko), Yao (80. Haša) – Medved (80. Kousal)

Hlasy trénerov

Adrián Guľa, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda: “Teším sa z víťazstva, nerodilo sa ľahko. Vedeli sme pred zápasom, že Skalica má výborné mužstvo. V prvom polčase sme hrali pomalšie, mali sme málo pohybu a to bola voda na ich mlyn. Na to, aby sme mohli otočiť zápas, pomohol aj prvý polčas. Pochvala patrí trénerovi Majerníkovi, ktorý výborne pripravil svoje mužstvo. Po inkasovanom góle sme mali hneď výhodu pokutového kopu, ktorý sme nepremenili. Veľmi si cením, že aj takýto zápas sme dokázali otočiť. Je to aj záležitosť fanúšikov, dotlačili nás do víťazstva. V 60. minúte sme ešte dupli na plyn, nie len príchodom Ramadána. Gratulujem hráčom a ďakujem fanúšikom.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “V prvom polčase sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Strelili sme gól, boli sme aktívni. V druhom polčase sme začali byť veľmi pasívni a DAC nemal čo stratiť. Tréner domácich urobil dobré striedania, Ramadán hru oživil. Dostali sme lacný gól, neskôr červenú kartu a druhý gól. Potom už bolo ťažké otočiť zápas.”


.

BM: Ustekana sobota