V meste Senica realizujú od 1. marca tri nové bezpečné priechody pre chodcov na Sadovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

foto Senica.sk

Dva z nich budú slúžiť na zvýšenie bezpečnosti detí prichádzajúcich do základnej školy, ktorá sa na tejto ulici nachádza. Ďalší bude vybudovaný na frekventovanom mieste pri prechode z parku k potravinám na sídlisku Sotina.

Výstavba spomaľovacích prahov s integrovanými priechodmi pre chodcov si vyžiada dopravné obmedzenia. “Práce budú realizované na dve etapy. V prvej bude uzavretá časť cesty od križovatky ulíc Hurbanová – Sadová po základnú školu a časť Sadovej ulice. Obchádzka povedie po Hurbanovej ulici cez okružnú križovatku pokračuje na ulicu Sotinská a ďalej na miestnu komunikáciu J. Mudrocha,” uviedla Moravcová.

Macek Knihy.Zahori

“V tejto fáze budú vybudované dva vyvýšené bezpečné priechody, kde bude spomaľovací prah s priechodom pre chodcov posunutý o desať metrov od jestvujúceho priechodu, ktorý sa zruší,” doplnila hovorkyňa.

V druhej etape bude zrealizovaný vyvýšený priechod pred budovou bývalých telekomunikácií. V tom čase bude uzavretá časť cesty od odbočky k základnej škole po križovatku ulíc Sadová – J. Mudrocha. “V čase realizácie priechodov bude zriadená dočasná zastávka autobusu. Ten nebude stáť pri parku, ale zastávka bude presunutá na J. Mudrocha pred budovu základnej školy s materskou školou,” informovala Moravcová.

Všetky priechody pre chodcov budú osvetlené intenzívnym svetlom odlišným od verejného osvetlenia.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota