Župné knižnice počas podujatia Týždeň slovenských knižníc lákajú čitateľov zaujímavým programom

Ilustračné foto 123rf.com

Trnavský samosprávny kraj, ktorý je zriaďovateľom štyroch knižníc, sa aj v tomto roku zapojí do Týždňa slovenských knižníc, ktorý sa koná od 6. marca do 10. marca 2023. Počas celého týždňa župné knižnice pripravili zaujímavý program pre deti aj dospelých vrátane diskusií a prednášok, bezplatné jednorazové vstupy či odpustenie pokút čitateľom.

„Do Týždňa slovenských knižníc sa naše inštitúcie zapojili opäť. Tento rok sa podujatie nesie pod spoločným mottom Knižnice, záruka kvalitných informácií. Vyzdvihujem túto tému aj preto, že žijeme v dobe moderných technológií a sociálnych sietí s množstvom falošných správ a dezinformácií. V tomto kontexte považujem vzdelávacie a kultúrne inštitúcie za mimoriadne dôležité. Som presvedčený, že práve tam nájdeme odborné zdroje a overené informácie. Súčasne sa v nich môžeme zdokonaliť v čítaní s porozumením,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Macek Knihy.Zahori

Cieľom celoslovenského podujatia je zviditeľniť knižnice ako významné kultúrne a vzdelávacie inštitúcie. Ako etablované odborné pracoviská sú miestom na získanie overených, pravdivých a kvalitných informácií.

Záhorská knižnica v Senici pripravila bohatú ponuku podujatí pre školy i verejnosť. Prvý deň celotýždňového podujatia odštartuje Maratónom v hraní spoločenských hier. V utorok sa žiaci základných škôl budú rozprávať o úspešnej knižnej trilógii zo série „Našej rodine hrabe“ so spisovateľkou Danou Hlavatou. Ďalšie dni budú v knižnici patriť čitateľskému krúžku, relaxačnej dielničke aj krstu knihy spisovateľa Petra Jelínka. Počas soboty je pripravený zaujímavý program špeciálne pre Ukrajincov žijúcich v Senici. Všetky informácie o aktivitách knižnice nájdete na jej webovej stránke.


.

BM: Kralici