Momentálne najúspešnejšia hudobná skupina z Gbelov tento rok oslávi svoje desiate narodeniny. A to 15. apríla 2023 v dome kultúry v Gbeloch, kde spolu s nimi vystúpi kopec zaujímavých hostí.

Kapela Sanchez Amsterdam vznikla v roku 2013. Možno si ešte niekto pamätá na hudobnú formáciu The Reflex zo ZUŠky v Gbeloch. Táto skupina sa v roku 2013 transformovala na čisto štvorčlennú chlapčenskú skupinu a na prelome rokov 2013/2014 prijala svoje nové oficiálne meno a začala pracovať na prvom albume.

Zakladatelia:

  • spev, basgitara a texty: Dávid Maniaček
  • gitara: Branislav Kocák
  • bicie: Ivan Javorčík
  • klavír: Jakub Valachovič 

Skupina v roku 2015 vydala svoj prvý album pod vedením producenta Jimiho Cimbalu. Album sa volal Nezastavíš a asi najznámejšie skladby z albumu boli skladby Seriál či Uletení anjeli (800-tisíc videní na YouTube).

 

Po vydaní albumu skupina vyrazila na svoje prvé slovenské turné a začala sa objavovať na rôznych festivaloch.

V roku 2018 kapela vydáva svoj druhý album Tanec v ohni, ktorí chalani nahrali tentokrát v Bratislave v Pulp Studio. V tomto roku kapela vyrazila na československé turné s kapelou The Paranoid. Bolo to najväčšie turné aké Sanchézi doteraz absolvovali.

Plocha draka Knihy.Zahori

Zmena v obsadení

V lete 2018 po vzájomnej dohode kapelu opustil zakladajúci člen Jakub Valachovič a nahradil ho Marek Kocák (gitara, spev).

Kapela vyrazila na ďalšie turné s kapelou Rock Reunion. V novej zostave sa im  podarilo vydať ďalších 5 singlov a na nových intenzívne pracujú. Do dnešného dňa majú na konte 29 autorských piesní.

Víťaz Košického zlatého pokladu 2021

V novembri 2021 sa chalanom podaril husársky kúsok, keď vyhrali celoslovenskú súťaž Košický zlatý poklad, ktorú organizuje RTVS so skladbou Motýle. Súťaž v minulosti vyhrali skupiny ako No Name, Nocadeň, Peter Cmorík, Marián Čekovský, Peha a veľa ďalších…

Skladba Motýle sa tak stala novým hitom kapely a dodnes je v rotácii Rádia Slovensko.

Sanchez Amsterdam ďakujú všetkým fanúšikom za ich priazeň a pozývajú osláviť 10. výročie kapely do kultúrneho domu v Gbeloch 15. apríla. Vstupenky budú dostupné na mieste alebo v predpredaji v dome kultúry.


.

BM: Ustekana sobota