Dnes v skorých ranných hodinách v Malackách zasahovala polícia. Išlo o policajnú akciu zameranú na pobytovú agendu a bezpečnosť občanov Slovenska.

Príslušníci Hraničnej a cudzineckej polície spolu s kolegami z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa zamerali na miesta a objekty s predpokladaným pobytom štátnych príslušníkov tretích krajín.

Na ubytovniach v Malackách kontrolovali ich oprávnenosť pobytu a dodržiavanie pobytového režimu a ich povinností.

Macek Knihy.Zahori

Pozornosť venovali cudzincom, ktorí sa na území Slovenskej republiky zdržiavajú neoprávnene a porušujú tým zákon. A predovšetkým osobám, ktoré predstavujú ohrozenie bezpečnosti štátu, verejného poriadku alebo verejného zdravia.

Cieľom akcie bolo tiež preventívne pôsobenie, odhaľovanie protiprávneho konania, ako aj odhaľovanie prevozu výbušnín, zbraní a streliva a samozrejme pátranie po osobách a veciach.

Medzi kontrolovanými osobami boli príslušníci Srbskej republiky, Ukrajiny, Gruzínska, Indonézie, Bosny a Hercegoviny a Slovenska.

Reprofoto Polícia SR

“Zistili sme podozrenie z neoprávneného pobytu 3 štátnych príslušníkov z Indonézie a títo cudzinci boli následne predvedení na vykonanie ďalších úkonov. Počas akcie sme odhalili 12 priestupkov v súvislosti s cudzineckým režimom za čo bolo priestupcom uložených 12 pokút (v celkovej sume 870 €),” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Karolína Barinková.

Traja štátni príslušníci Indonézie sa na Slovensku zdržiavali neoprávnene. V ich prípade vykonáva polícia ďalšie úkony.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota