Futbalistov MFK Skalica čaká nás druhý dôležitý zápas nadstavbovej časti Fortuna ligy v rámci skupiny o udrženie sa. Už túto sobotu, 18. marca o 15:00 privítame na domácej pôde AS Trenčín.

Po prvom vydarenom zápase nadstavby s posledným Liptovským Mikulášom si do tabuľky pripísali dôležité 3 body za vonkajšiu výhru. “Pozitívne hodnotíme výkon celého tímu, ktorý bol od začiatku až do konca aktívny a nepoľavil ani za vedúceho stavu 0:3. Gólovo sa presadili Yao, Haša a Hollý, ktorý si práve týmto gólom otvoril svoju streleckú štatistiku vo Fortuna lige,” informuje klub.

Aktuálne sa tak nachádzajú futbalisti MFK Skalica na 4. mieste s 22 bodmi. S rovnakým počtom bodov sa na predposlednom 5. mieste nadstavbovej tabuľky nachádza aj sobotňajší súper z Trenčína, ktorý v poslednom zápase Fortuna ligy podľahol Ružomberku pred domácim publikom 0:3 a navyše má v nohách pohárový zápas. Túto stredu totiž odohral prvý semifinálový zápas Slovnaft Cupu proti FC Spartak Trnava, čo rozhodne stálo súpera Skalice veľa síl.

Plocha draka Knihy.Zahori

Skaličanov čaká náročný zápas, tak po fyzickej, ako aj po psychickej stránke. V prípade výhry a zaváhania Zlatých Moraviec, ktoré v sobotu odohrajú vonkajší zápas s Ružomberkom, by sa posunuli v tabuľke na bezpečnejšie 3. miesto.

Ak sa obzrieme za tohtoročnými vzájomnými zápasmi s Trenčínom, až v 4 z celkovo 5 odohratých spoločných zápasov si výhru pripísal súper Skalice. Dve z týchto výhier sa však skončili tesným výsledkom 2:1 pre Trenčín. Skaličanom sa podarilo zvíťaziť iba v zápase 3. kola Fortuna ligy a to práve na domácej pôde (2:0). Posledný vzájomný zápas, zápas 14. kola Fortuna ligy sa odohral na pôde Trenčína s konečným výsledkom 2:1. Gólovo sa v tomto zápase presadil iba Andrej Fábry.

Hlavný tréner Pavol Majerník má pre vyskladanie základnej jedenástky k dispozícii takmer kompletnú súpisku. Pre zranenie do zápasu nemôžu zasiahnuť iba Denis Baumgartner (dlhodobejšie zranenie ramena) a Jakub Kousal (mierny otras mozgu z úvodu pohárového zápasu).

Pozrime sa tiež na vzájomné štatistiky v tejto sezóne (zdroj fortunaliga.sk):

MFK SKALICA ŠTATISTIKY V TEJTO SEZÓNE AS TRENČÍN
22 GÓLY 20
31 INKASOVANÉ GÓLY 36
8472 PRIHRÁVKY 9128
269 VYHRATÉ SÚBOJE 248
88 STRELY NA BRÁNU 99
57 OFSAJDY 42
298 FAULY 301
8 ČISTÉ KONTÁ 4
73 ZÁKROKY BRANKÁRA 68

Podarí sa Skaličanom preklopiť misku váh vzájomných zápasov na svoju stranu a vybojovať dôležité víťazstvo? Veríme že áno, no potrebujú aj vašu pomoc. Príďte si užiť pekné futbalové popoludnie, pomôžte vytvoriť pravú domácu atmosféru a podporiť chlapcov na ceste za ziskom dôležitých bodov. Buďte aj vy aktívnou súčasťou, buďte 12tym hráčom na ihrisku.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota