Až pätnásťročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny pred súdom štyrom osobám, ktoré boli zadržané v rámci policajnej akcie bratislavskej krajskej kriminálky a policajtov Okresného riaditeľstva PZ v Malackách.

V rámci intenzívneho vyšetrovania a dôslednej operatívno-pátracej činnosti bolo preukázané, že tieto osoby prechovávali a následne predávali na rôznych miestach v bratislavskom a trnavskom kraji omamné a psychotropné látky, najčastejšie heroín. K predaju dochádzalo po predchádzajúcej dohode s koncovými užívateľmi prostredníctvom mobilných telefónnych čísiel.

Macek Knihy.Zahori

Policajti po vykonaní potrebných úkonov zrealizovali v utorok (14.3.) na základe predchádzajúceho príkazu sudcu pre prípravné konanie viaceré domové prehliadky na území bratislavského a trnavského kraja.

  • V rámci vykonaných piatich domových prehliadok boli zaistené viaceré predmety s obsahom neznámej látky a zadržaných bolo celkovo 6 osôb.
  • Zaisteného množstva látok by bolo možné pripraviť množstvo drogy heroín, ktoré zodpovedá celkovo 394 bežným jednorazovým dávkam.

Zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 48-ročnému Jánovi S. z okresu Senec, 44-ročnému Martinovi N. z okresu Malacky, 51-ročnej Anne L. z Bratislavy a 45-ročnému Marekovi Š. z okresu Malacky, ktorý už bol za takýto trestný čin odsúdený.

“Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených osôb,” informuje Záhorí.sk policajný hovorca Michal Szeiff.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota