Hasiči zasahovali v utorok (21. 3.) neskoro večer pri požiari technologického zariadenia v priestoroch súkromnej spoločnosti v priemyselnej zóne Kaplinské pole v Senici. Včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 3 milióny eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

foto HaZZ

Ako doplnila, po vykonanom prieskume bolo zistené, že priestory výrobnej haly sú zadymené. “Pred príjazdom hasičskej jednotky boli zamestnanci evakuovaní na voľné priestranstvo. Plamene zachvátili odsávaciu techniku nad výrobnou linkou. Zamestnancom sa podarilo pomocou práškových hasiacich prístrojoch a záhradnej hadice požiar lokalizovať,” uviedla Košťálová.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Zasahujúci príslušníci pokračovali v likvidácií tlejúcich častí technologického zariadenia a ochladzovania kovových častí výrobnej linky. “Po ich uhasení bol následne vykonaný prieskum termovíznou kamerou. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. Prevádzkovo-technická porucha spôsobila škodu odhadnutú predbežne na 5000 eur,” informovala hovorkyňa hasičov.


.

BM: Festival Záhrad